субота, 25. април 2015.

ВЕЛИКИ КОРАК
У ПОЛИТИЦИ
САМОСТАЛНОСТИ
СРПСКЕ,
СКОРО НИКАКАВ
У УНУТРАШЊОЈ
РЕОРГАНИЗАЦИЈИ

Пети Сабор Савеза независних социјалдемократа наставио је политику ове Велике Политичке Странке која је почела 2006ом и слоганом Напријед Српска. Послије је било Прво Република Српска. Моја кућа, Српска, Српска, кућа до куће.
Не могу прежалити што за прошле опште изборе слоган није био Самосталност Српске. Какве је Есенесде агенцијске кретеноиде ангажовао, слогана се и не сјећам. Добро да није био: Кроз Трње до Рибаће Четке.
То се, једноставно и кратко, зове Политика Република Српска.
Декларација о самосталности и слободи Републике Српске, која предвиђа враћање отуђених, отетих и присвојених надлежности које Дејтон и Устав и Дејтона прописују, која предвиђа одлуку Народне Скупштине о томе, која предвиђа да се саберу резултати, 2017е, па ако буду неповољни, да се 2018е распише Референдум о том Питању Свих Питања опстанка још ово мало Српског Народа са лијеве стране Дрине, прави је наставак политичке линије коју је, у свом програму и на почетку Велике Побједе 2006., креирао Есенесде и којом је надмашио заслуге и резултате Есдееса.
Јер се Есдеес био, и у рату већ, довео у ситуацију да је Тешко створити Републику Српску  и Тешко је очувати.
Овом Политиком Република Српска Есенесде је подигао љествицу НДД Сфере, Нација Држава Друштво, љествицу патриотизма и будућности, на ниво који ће за многе бити недостижан.
То ће бити раздјелница на којој ће слаби, немоћни, неподржани, колаборационарни, компромисерни, падати у далеки, уски и дубоки поток који се зове Носи Вријеме.
То је велики проблем за савезе за промјене, процјене и поцјепе мјеста Републике Српске у БиХ и у политици Странаца Усранаца.  
Испод ове љествице нема повратка.
Есенесде има обавезу да истраје у тој политици. Повратак надлежности може да буде тежи од акта Самосталности.
Што се тиче унутрашњих питања Есенесдеа, Пети Сабор није направио искорак. Можда је чак начинио закорак.
Увођење предсједништава на свим нивоима на чијем челу је исти предсједник као и предсједник општинског одбора или Странке, даље је одвајање од организације, од војске на Изборном Галипољу. А увођење Комитета даља је екстракција и сужавање подручја одлучивања.
Члан. Бирач, Члан. Бирач.
Повратак Људима.
Есенесде нема више коме да се обрати осим Људима. Свима смо се обратили и рекли шта им спада, у чело.

Није се ни очекивала промјена једнолинијске десетогодишње сужавајуће унутарорганизацијске праксе.