понедељак, 2. март 2015.

КЕМОЛИКС.
КОГА ЈЕ
УЈИО КЕМО.

Штета што Кемо, УИО, и та Афера, није у Србији. Како би то браћа таболидна, историјска и бриселашка, искористила. И Брат.
Овако, туземно је. Томан ме, одмах, питао Кога је Ујио Кемо.
У томе и јесте сва драж афере Кемо УИО.
Она није судска и криминална стар.
Одавно је познато да се у свим тим великим Државним Подсклоповима, може мирне душе ући и, одједноч, похапсити два вагона дужносника. Битно их је уједначити у трећине али не нужно.
Све што је на нивоу БиХ, и око Насеобине, похапсљиво је. Мада је повика на ентитете и сличо. Што не значи да су има гаће жељезне и на закључавање.
АКУ је пројектована као предизборна сторија која се може употребљавати у дуљем државном периоду. Зато је у почетку нагласак био на Кему и Кемовину. Па су га водали по хаусторима, свезаног, да идентификује жртве. Своје станове и просторе.
Чиме је послан сигнал повезаним лицима и стварима да се изволе понизити, нагодити или опрати.
Тај посттендерски рок је истекао и сада јавност може окечивати депеше, транскрипте, исказе и слично.
Јавност ће да се наслађује Слатким Шпиритусом и слично. Појавиће се и нова имена, не само Шпирић. Али Јавност неће знати да се ради о пробраном и манипулативном дозирању и преписивању исказа и података из истраге и процеса.  
Иако се, кад је у  питању граница и УИО, мање више зна који је чији прелаз, кад иду паре, куд иду робе и слично.
Оно што је битно за цијели тај кал, не само у Кеминој области, јесу двије ствари.
·        БиХ је у тим пословима феноменално и савршено федерализована, равноправна и недискриминирајућа. Ту нема пропуста. Све обавезе се измирују промптно тако да нису потребни рокови плаћања. Крећу се око 60 часова.
·        Странцима Усранцима савршено одговара такав систем који је трнка за све могуће позитивне лопове а и потенцијалне. Пошто имају ултрадисперзирану обавјештајну структуру, они, Странци Усранци, они који требају, имају и све информације на једном мјесту. И могу да играју само коњима, само црним фигурама, само  топовима. Какокад затреба.
Кад погледам Тог Кему, који, иначе, дјелује неспсообан за тај посао, способан је за Топ Листу Надреалиста, код

бившег Нелета, али за више не, онда тек видим да није чудо што Комшић, и други, пуне полице са знаком Политички Будалаши.