среда, 10. септембар 2014.

3212.
МЕЂУЉУДСКА
СТРАНАЧКА
ТЕХНОЛОГИЈА.
ОД БАЛЕГЕ ДО ВЕЛНЕСА.

У свакој Политичкој Странци дозвољено је понижење и употреба људи.
У оквиру разумне мјере.
И Политичку Странку се улази добровољно. Па се добровољно и прихвата њена нормативна и стварна технологија унутарстраначког саобраћаја, опхођења и третмана. Који се креће у распону од мазања говнима до велнеса. Али увијек тај саобраћај, опхођење и третман морају да буду испод љествице потенцијалног интереса којег члан жели да оствари и коме тежи. Јер Политичке Странке су ИПО. Интересне Политичке Организације. Многи их схватају као ИПО Фондове. МИЈ.
Само у Великој Политичкој Странци није.
Није дозвољено понижење.
У малој странци, кад неког шутнеш ногом у дупе то виде двојица, тројица. Нема их више у цијелој Странци.
У великој то види неколико десетина хиљада људи.
У малој странци, кад неког нагузе, он пријеђе у другу малу странку. Тако својој бившој странци нанесе одређену душевну бол, себи прибави психолошку корист а новој странци 17,3 гласова на изборима. Оно о,3 је ћорава тетка која не погоди увијек да заокружи оне за које јој се рекне.
У ВПС, кад неког шутну у дупе, кад се према њему односе нељудски, он нема куд да оде.
Нема Великих Странака ко послије рата стјеница.
Ено Николића. Надмоћно побиједио Тадића, онаквог Тадића, еј, а сад има 10%. Шутнуло га. А нема куда да оде. Не можеш стално напредовати. Напредњачити.
Ако, ипак, нагужењак, коса црта, нагуженица, оде у малу странку то је знак да је толико понижена да се не може више оријентисати у простору. Гдје је исток, Мајку Му Јебем.
То се никад не чини.
Велика Политичка Странка је Политичка Породица. Без обзира што је право стање Политичке Породице тешко достићи.
Али у свијести, а нарочито у подсвијести, сваког члана она јесте Политичка Породица. Он се у њој осјећа сигурно, заштићено, враћа му се генетска слика доживљаја у заједничком домаћинству, када су и очеви, и синови, и уницу, и праунучад, били на окупу. И снаје, што ми је најмилија категорија.
У Великој Политичкој Странци свако се осјећа као одрасло дијете, очекује цуцлу, лизало, осјећа се као млађе дијете, мало повлаштеније од других, осјећа се као одрастао мужјак, скоро спреман да обавља важне послове, осјећа се као први који ће добити плуг у руке да оре ове јесени.
А и кад падне вече, падну избори, ту је добра мајка и велика ватра.
Некад се чини да нема лијека. Кад се у странку увуку Бизмисмени, Бигинтересџије, Млатипаре и Мутиводе. Екстерна Моћ. ЈЈН. Јебем Јој Ноћ.
Има лијека али је дуготрајан у пизду матерну.
Нико, кад се ожени, не убацује у клијевку одраслог сусједа. Већ прави дијете. Па нунанина, храни, облачи, теше чојека.
Велика Странка има много мале и мало веће дјеце. Од њих треба правити људе. А старе раге прелетачке, упутити ниспут. Само му скинути самар, море затребат.
Ако се обрне ситуација, па дјецу ниспут, неће ваљат.
А тешко се лијечи и исправља.
Зато не треба имати пуно отврених вратница око страначког имања. Улази свако.

Много је важније имати много прозора. Види се свашта.