понедељак, 18. август 2014.

3168.
ПОЛИТИЧКА ПЕРЦЕПЦИЈА
КАО КАМЕРА ОПСКУРА

Специфичност политичких аката јесте у томе да нису најјаснији актерима, нису тактички повезани и синхронизовани, обзиром да не постоје тренери политичких екипа, или их нарцисуицидни актери не прихватају, али су веома јасни преузвишеном бирачком пибликуму.
У облику обрнутих слика.
И у томе је та специфичност.
Ситница једна.
Без обзира шта Политички Актер чини, из увјерења и програма, или из морања, Бирачки Публикум то гледа кроз сочиво, сједећи у затамњеној комори свог свијета.
Специфичност Бирачког Публикума јесте Слоу Моушн. Успореност. Број сличица те филмске траке развлачи се до избора. И, због те успорене радње, Политички Актери и не разазнају право значење својих и туђих потеза.
Та успореност је производ чисте физике. Број сличица којима се бомбардују појединци из Бирачког Публикума, Бирачи, преверлик је, баш као и код убрзнаног снимања, убрзаног протока филмске траке, да би, када се пројектује нормалном брзином све изгледало успорено.
О том брзом протоку сличица и успорној слици, а нарочито о обрнутој пројекцији, нико не води рачуна. Осим бирача.
Ових дана, у Србији, истраживано је јавно мнијење о томе колико која држава даје Србији донација, бесплатне уручбе. 47 процената је одговорило да највише даје Русија. 28 процената ЕУ а за Кину и Јапан било је 18 процената.
Еу је, пак, у стварности, дала 73 посто, ИПА ЕУ 50%, САД 13%, Њемачка 6,67%. Итд. Русије уопште нема на списку донатора.
Недавно су биле Великосрпске Поплаве Илије Грашанина. И у БиХ и у Србији.
Па је онда била и донаторска конференција на којој су давани кредити, углавном. То и наивна сеоска треба сматра кавом.
Хрватска је дала 1.328.947 еура БиХ. Србији Курац. Данска седам милиона еура БиХ. Србији Курац. Њемачка пет милиона еура БиХ. Србији Курац. Пакистан, ајдјебешга, 740.000 еура БиХ. Србији Курац. САД 14,4 милиона еура БиХ. Србији 2.
А како стоји Перцепција. Њемачка пријатељ Упиздуматерну. А и Рековучић.
Зашто је Хрватској, која нема своја муда, Данској и, нарочито, Њемачкој, толико битна БиХ, да је се помаже.
Па зато што је БиХ, најбољи рушитељ Србије.
Да не образлажем даље.
А зашто Србијанци мисле да је Русија највећи донатор.
Па. Србијанци сједе у тамној комори и добијају мало свјетлости, која се прелама обрнуто, као у Камери Опскури. Они знају да Русија не тражи ништа. Па и ако не да ништа као донатор, дала је много. А ови, кад дају много, и траже много. И још Косово. Па увијек се на рабошу покаже да су тражили и добили више него што су дали.
Осим тога Србијанци од тих донација не виде ништа. У очима, у џеповима и у рукама. Као и у БиХ. Огромна средства су дошла у БиХ, млрд, а нико није видио ни имао од тога ништа.
Шта то говори политичарима.
Ништа. Они нису политичари. Они су Избораши. Од Избора до Избора.
И, онда, и не примијете да постоје фазе у Камери Опскури. Да су слике постале покретне. Па, има фаза када се све што урадиш, у очима бирача, окрене на позитивно. А има фаза када се, у очима бирача, све што урадиш окрене на негативно.
Главна умјетност јесте у томе да увијек мислиш на обрнуте зјенице Бирача.
Не да мислиш како ће они то да схвате како треба, већ да мислиш како ће они да, и најбољу ствар, преобрате у најгору.
То је мени Томан објаснио на Политичком Часу број 164. Ја је узмем, на најперверзнији начин, а она ми шапће Драги, драги. А да мене неко узме, и њежно, јебо би му и оца и мајку. И бабу, у трулу сису, у ладном гробу.
Перцепција.