понедељак, 18. август 2014.

3167.
И ОНИ МИСЛЕ
ДА ЋЕ ПОБИЈЕДИТИ.
ТОП ЛИСТА
ЕНДЕПИСТА.

Прастари виц. Иду три жене улицом. Са сладоледима у рукама. Једна га лиже, друга га срче, трећа за сиса. Која је удата. Сви се залете на своје ноћне неоставрене жеље. Удата је она која има прстен.
Тако су и неког несретника, челника Пиар ПОП Групе Фабрика, из Сараја, питали Ко ће побиједити на изборима. Онај ко има највише пара. Није тачно. Побиједиће онај ко је већ побиједио. Само он то, и многи. Још не знају.
Само мање од већине странака, о странкама и побједама, знају они јунаци Пиарлије.
Зато погрешно и мисле о побједницима.
Као и они маскирани омладинци из Ендепеа. То је та јуначка маскирана младалачка Револуција За Промјене.  
Топ Листа Ендеписта.
Дабоме, може се расправљати о томе да ли дјеци треба запослење ули их треба послати у логор на Мањачу, док си на некој функцији.
Као што паре не побјеђују на изборима, тако не побјеђују ни негативне чињенице. Или оне које представиш негативним.
То незнање ко побјеђује говори о неспремности да се дугорочно систематски ради на контактима са бирачима, на организацији, на представи у јавности, на идеји, на паковању и испоруци, на промјени стања.
Ендеписти, а таква је сва Опозиција, да не идем даље, мисле да ће постићи ефекат износећи на неком локалном сокаку оно што је већ било на интернету у сто варијанти.
Мисле да ће нечији син, претпоставно непоштено запослен, побиједити умјесто њих.
Добро што то мисле бјеломаскаши. Али то мисле и челни Ендеписти, Чава Витол и његови инструктори.
Добро што и они тако мисле. Али они имају жељу да владају НДД Сфером. Са овим безидејним ресурсима, са овим маскираним фацама, са прежваканим чињеницама, са погрешно наученим лекцијама инструктора, са овим промјенама. Ко и онај из Фабрике. Побиједиће они с парама. Неће. С парама зна и будала.

Побиједиће паметнији и дугорочнији.