уторак, 1. јул 2014.

3059.
КАКО УДАТИ ИВАНИЋА

Есдеес је себе довео у позицију комираног таоца Младена Иванића. Чак ни Педепеа. Јербо та партија и не постоји.
Младен Иванић има иза себе само Странце Усранце, то је посебна, сарајска врста, и Златка Шићарџију, кад устреба.
Али, Есдеес и Пробосански Пробосић својом ћаловштином, да им кажем на Пробосанском, учинили су да је упропаштена шанса Есдеедса као лидера опозиције и да је цијели генијални пројект окупљања труња и иверја у Савез За Промјене, сведен на социјално-политичку скрб над Младеном Иванићем. Вјечним политичким прогресивистичким талентом пред којим је будућност.
Ну. Чињенице око Иванића уопште нису потенцијалне.
Његов бирачки и гласовни рејтинг је никакав. Његов углед међу Есдеесовим бирачима и члановима је минималан. Његов општи политички презент истрошен је и безвриједан.
Есдеес је начинио грешку када, након локалних избора, није изашао на пропланак и прогласио се одговорним и одлучним да крене уу побједу на изборима. Не дозивајући, при томе, из шумарака и шибља, разне политичке жбуњаре и не глумећи српски политички опозициони пијемонт. И не серући о Мисији да се сруши Додик.
Можда би бирачи и јавност препознали ту жртву и одважност.
Овако, Есдеес је себи дозволио да свака ситњарија очекује неки мали профит за своју гузицу и џеп а да ништа не може убацити у заједничку зобницу.
Есдеес је дозволио да се пшеница, након вршидбе, поново мијеша са пљевом.
Да његови ударни промотори буду један Блогер Балегар Балетан, једна Бентелевизија, да Босић служи као проводаџија за тражење пара од стране власника те телевизије, да иницијативу преузимају његови, есдеесови, феудалци, Обрен, Мићо и онај Бакиров Бициклист.
Дабоме, Есдеес овим показује да није зрео за пресудне националне и државне послове. А то значи да ће изгубити изборе.

Мој Босићу, нико не прави велику Мисију, мислим, свадбу, кад удаје крезаву половњачу.