понедељак, 9. јун 2014.

НОВИ
ПОЛИТИЧКИ СПИД
ЊЕМАЧКА:
ПРЕУЗИМА БАЛКАН

Након толико сила, окупатора и монархија, да ли Њемачкој, данас, треба да, као и све претходне, најебе на Балкану.
Дабоме да не треба. Нити је Њемачка баш тако неприбрана.
Мада нећу да не тврдим да је најебала са Хрватском.
Дугорочно и историјски, најпродуктивнију политику на Балкану води Русија.
Њемачка није у тој позицији. Нити је дораасла.
Русија је Прва До Европе. Њемачка је могуће Прва Код Америке. Могуће да је и Прва У Европи али то у Америци не значи много. Русија посједује технологију присутности без директног боравка. Користи моћ, насљеђе и историју а не користи условљавања, краткорочност и територијализам.
Најновији Политички Спид, виша фаза Политичког Спина, дакле, најновија синтетичка супстанца за краткомислене балканске идиоте, по коме Њемачка преузима кормило, пропелере и дизел моторе, јер су њихове бош пумпе ионако њемачке, Пумпе Високог Притиска, да се инежењерски разумијемо, лансирана је, прије свега, од њихових балканских слугу и домаћих љубитеља. Нису то, дабоме, обични Енвеојци, Луковићи и свакорсни глупоиди. Ради се о бившим дипломатама и универзитетским професорима, интелектуалцима и озбиљним презенторима.
Спид је синтетизован из неколико актуелних разлога.
Прије свега, Њемачка је одавно на Балкану. Још прије смрти Друга Јоже. Површни људи мисле да је Балкан дат у руке протувама типа Клајн, Грегоријан, Инглиш, Инцко. И Пицко. Дабоме да није. То су површњаци.
Друго. Њемачка, као ни у Европи, не може ни на Балкану ништа самостално да уради. Она мора да пита тамо гдје се пита.
Треће. Њемачка мора да демонстрира борбу за Балкан јер се не зноји довољно у борби против Русије.
Али. Најважније. Њемачка, ако до ангажмана дође, отвара сјеверни фронт. Јужни већ држи Америка. Стварањем предуслова за велику Албанију. Пошто су двије албанске државе готова ствар. Велика Албанија је будућа Америчка Бункеруша, Доњи Чеп у европско буренце барута. Тако ће се Српска Територија, и нешто муслимана, наћи у сендвичу. Одозго Њемачка, одздо Америка.
Спид је лансиран и пред посјету Вучића Њемачкој.

Али о томе треба расуђивати када се одиграју сви сљедећи најављени, Лавров, Јужни Ток и слично, и ненајаваљени догађаји.