понедељак, 24. март 2014.

2770.
НЕРЕДИ
У ОПОЗИЦИЈИ
У СРПСКОЈ

Кад сам видио како скакућу унезвијерене окице по великој Михајљичиној Главуши, знао сам да нешто није у реду у гранитном монолиту Опозиције у Републици Српској.
Унередили се.
Како то да Вучић, који ће од ППВ, Првог Потредсједника, постати ППВ, Прави Предсједник Владе, зове прво Додика. Крај нас тако свијетлих и живих. Крај нас који, овдје, изгибосмо борећи се против Криминала. Кад смо успјели да и Есдеес увучемо у борбу против Криминала, ваљда би требао знати колико је сати.
Добро што га зове. Него се рукује, раменује и смије се са њим. Само што се нису изљубили.
А ми, овдје, останули сами самцијати. У тешком Криминалу. Само се још сарајевски медији боре за нас. Сами морамо да млатимо глогиње. Спрема се и апсана за нас. Књиге се пишу против нас. Ни канистер нафте не смијемо да купимо на пумпи. На свакој бензинској пумпи, које су све Додикове, по четири тајна агента прате ко купује гориво у канистере.
Умјесто да позове нас. Четири С. Свијетлу Српску Сложну Свиту.
Након што је сазнао за сумње Михајљице, који не спада ни у једно С, за његове сумње да постоји тајни дио разговора Вучића и Додика, звао ме Вучић. Васке, бре, шта је са том опозицијом, како то да ви имате опозицију, шта хоће.
Ко гладан срат.
Ето шта. Напињу се, стењу, одухују, зајапурили се ко да су на плажи. А немају чим да одапну. Хоће да серу програме а немају чим да прдуцну ни једну идеју.
Утеши их некако. Нека се богу моле што ја, тамо, код вас, не идем у октобру на изборе. Не би прешли ни отираче.
Сад ћу да их утешим. Тешко њима.
Позваће вас Вучић, господо, у Београд, подржаће вас, доћи ће и овдје, а не само у мрски Андрићград.
Али, морате да побиједите на изборима.
Зар је то тако тешко.
Мада је лакше него да се Вучић опредјељује, на невиђено, за вас. Зашто би Србија то радила. Није Србија Америка да подржава усрану и упишану, раситњену и неспособну опозицију. Јесте Србија гласала унисоно и дала сву власт Вучићу. Али је показала да има представу о НДД. И има националну конзистентност. Што се за вас, из Опозиције, и око Опозиције, не може ни пјан рећи ни помислити.
Генијалан је домет Опозиције у Републици Српској.
Сарајеву и странцима показују голе гузице. Додику извикују Криминал. Од Вучића очекују да им донесе побједу. Ако већ нема ингеренција да ухапси Додика.
Таква губарска, наметничка, лишајска, лезилебовићска политика није се формирала одавно, а и гдје се формирала, таквих мјеста мало је.