понедељак, 24. март 2014.

2769.
ПОЛУПИЦУЛА

Тонино Пицула, хрваћански еуропарламентарац, еуропалетарац, гостовао У2, код оног Украсног Србенде, Станковића, и бачио једно шире просераније о томе како су Косово, Крим и Република Српска све различите ствари и све црне ствари. Са нагласком на Додика. Осим Косова које је Златно и Бело. Па помешај ове ноћи.
Нема ништа суморније од ситуације у којој провинцијалац покушава да објасни, и оправда, игре Великих Кројача.
Њега је, Пицулу, јадничка, изабрало у ту еуропску демократију, у тај парламентарни виртуелни живот, из Хрватске, у којој и иначе нема Демократије, и он тражи оријентире. Ко је највећи пијетао у кокошињцу. Шта је најпрофитабилније за мислити. Обзиром да СДП Милановић не стоји баш најбоље, треба се држати неких вањских демократија. Ко је црна овца. Крим и Додик. Ту нема погрешке. Ко још. Путин и Руси. Ко је свијетла тачка. Косово.
Јер кад Додик прича о самосталности, о независности, о очигледним примјерима као што су Шкотска, Косово, Крим, каже Пицула, то су приче које се бацају низ вјетар и немају никакву реалност. Косово је у оној хрватској Југославији било Полурепублика. Па, како је Хрватска постала неовисна, тако је и Косово постало. Неописно. А Крим. Крим, каже Полупицула, то је дио Украјине а Русија је потписала интегритет Украјине.
Не каже да је договор био да нуклеарно оружје иде из Украјине и да Украјина не иде у Нато.
Као што за Републику Српску не каже какав положај је добила у Дејтону. Он, као, зна да у Дејтону нема референдума за Српску. А не зна да постоји Држављанство Српске. Да у Дејтону постоји, као што је све постојало и прије Дејтона, војска, полиција, парламент, предсједник, република, народ, територија, власт.

Умјесгто да губи вријеме У Станковића, могао би да слаже жени да је код љубавнице а да мало проучи Дејтонски Споразум.