среда, 12. март 2014.

2742.
ЗА СНСД ПОСТОЈИ
ТАЈНИ ПРОЈЕКТ
НА КОМЕ СЕ
ЈАВНО РАДИ

Један од циљева бјесомучне криминализације Милорада Додика јесте и одвајање свих страначких лидера и структура од њега.
Али осамљивање и огољавање Додика тече и другим практичним трасама. Недавно је у Палату, Додику, стигла писана електронска, нимало закамуфлирана, добро „добронамјерна“ анализа са тезом како сви који су око њега раде против њега.
Данас се у Незаситим Новинама појавила, такође анализа са закључком да је Додик спреман за изборе а до остали у СНСД нису, да чекају, да калкулишу, да се не изјашњавају. Сугерише се да су се препали или шурују са опозицијом и чекају шта ће бити.
Задивљујуће је експертно знање Неучлањених Социјалдемократа.
Џери Јеринић, који је ову анализу стрпао у своју колумну, говори гласом Неучлањеног Социјалдемократе Укопање.
А чијим гласом говори Укопања.
Кад се зна на ком је спрату и гдје је логистички центар редакција Компањије.
Странци Усранци, и њихове овдашње Мудочешке, Пушачи и Јаслари, знају да СНСД има организацију која је најбоља на Балкану и да има лепезу лидера коју не могу да саставе ни три или четири остале јаке странке у БиХ, па ни кад би, за припомоћ, узели и неке извана.
Знају да је ту 160.000 чланова, да се на изборима за поједначне функције добија и двапут више гласова.
И, онда, знају да је лакше одвојити Додика од Лепезе Лидера и Организације, а успут уништавати организацију гдјегод је то могуће. Па га онда, осамљеног, одстријелити. Са јаким СНСД-ом који је растао упоредо са Додиком, није могуће урадити нишпта против Додика. Односно против Гласова.
Незамисливо је колико је фактора и актера укључено у тај пројект. Који и какви Неучлањени Пријатељи и Вјечни Симпатизери настоје да се ухвате за рукав Додику и да му тутну Мутни Савјет.
Колумна Тома и Џерија у Незаситим има за циљ да унесе сумњу у Додикову визуру а осталима из Лепезе Лидера Есенесдеа сугерише да се Додик слаже са оним што је написано.

Жалостан је тај покушај Независних да остану Непрозирне.