субота, 1. фебруар 2014.

2636.
ГРУПНИ
ПОРТРЕТ
СА НАСЕРОМ

Шта је. Ушутиле се Пичке Са Миљацке.
Након феноменалне слике са Насером, слике која је магнетна резонанца за политичке главке и приглавке Сарајевског Политичког Круга, за њихову свијест о заједништву, о мултикултиваторима на свим пољима, о Отоманској Ренесанси, о заштити грађана и забрани давања товарног листа и ЦМР обрасца за њихову испоруку Агресорима, Четницима, Фашистима, Интерполу и Србији, пало иње на Патриотизам.
Или је неки Мушки Меркел, или Женски Обама, звао црвени телефон на башчаршији. Или је Примитивни Прагматизам дошао мало себи. Што није вјероватно.
Штета. А тако је добра прилика била. Да се Патриоти изведу на улице, да се дигне на ноге свако ко је за Јединстену Босну, за Државу и Човјека Злају, и за Попа и Комшића, малу рају. Да се покаже да има Украјине међу нама. Да се види да можемо да протестујемо против мрских агресора без додијељеног долара, као у Украјини, да и ми Кличка за трку имамо. Да се на свакој раскрсници дигне бијели обелиск са двојезичним натписом Геноцид. Босанском Сарајчицом и Старотурском Арабчицом.
Сарајевска Мрачна Мона Лиза, историјска слика Насера, Говорнице и Ликова, повијесни је документ важнији од Ахднаме, Америчке Декларације и ненаписаног енглеског устава.
То је Свједоџба О Понижењу.
Нико их, државнике, није тако окупио и понизио као Насер Орић.