четвртак, 30. јануар 2014.

2634.
ЧЕКА СЕ ОДГОВОР
ДРЖАВЕ, СТЈ,
ЗБОГ УЗНЕМИРАВАЊА
НАСЕРА
ПАТРИОРИЋА

Добро сам рекао. Цијела босна се дигла да брани Насера Орића, локалног злочиначког егзибиционисту на бијелом коњу. Од безазленог србијанског покушаја да преко Интерпола сазна гдје му је мјесто боравка.
Примили су га у краћу, патриотску и званичну посјету они што су, пуким случајем, преживјели геноцид. Изетбеговић, Лагумџија, Радончић.
При томе је мање битно што овај чин, да је Србије, може да изазове назадак у односима Сарајева и Београда. СПК, Сарајевски Политички Круг, јамачно, зна да им се ништа неће догодити, чак и кад би Орића отворено одликовали за сваког убијеног српског цивила у србреничко-братуначком подрињском подручју.
Битно је то што је цијела бошњачка страначка политичка елита дошла на поклоњење Орићу као да је Величанствени. Као да је лично одбранио Стаљинград. Као да је само утјеловљење Наполеона.
Ако су вијести исправне, Дивану иза затворених врата присуствовао је и Дамир Хаџић. Који још нема своју странку. Ваљда је био представник Султаније Хурем.
Тај Османлијски Церемонијалијум Патриотске Мистике још је једна посланица о заједничком животу, о јединственој босни, о европским вриједностима на путу еуроатлантских интеграција.
Дабоме да се зајебавам.
Сарајевски Иницијацијски Насер Мистицизам, у ствари је Скрининг сокачког шићарџијског бића бошњачке политичке артикулације. Скрининг до гаћа. До голе коже.
За шаку гласова и лажног херојства за државу, клекли су пред Насера.
Све го државник до државника.