субота, 4. јануар 2014.

2578.
ЕСДЕЕС
ОДЛАЗИ У
НАРОД

Коначно је, пред Божић, стигла једна васељенска просвјетљујућа вијест.
Есдеес, Српска Демократска Странка, прихватила је споразум народњачких странака окупљених око Европске Народне Партије. Братије.
У њиховом кратком саопштенију поводом малог корака за Армстронга а великог скока на европске народњаке, каже се да је то прихватање европских вриједности. И да споразум садржи поштовање једнакоправности конститутивних народа. И да је то велика жртва Есдееса зарад рјешења друштвене кризе у РС и БиХ.
Тако та Српска Демократска Скаламерија умјесто Република Српска употребљава скраћенице. Исто као и народњаци Сарајева, који тако понижавају Републику Српску називајући је Ерес и користећи рогобате Ересовски и слично.
Тако је Скаламерија користила и искључиво српски језик. Једнакоправност.
А оно о конститутивиним народима ми је нарочито сумњиво. Нико у Европи не зна за ту синтагму. Они сви функционишу по приниципу Хрвати И Мањине.
Чуди ме да у Споразуму са европским народњацима не стоји и очување Републике Српске. Синтагма Рјешење Друштвене Кризе у Ересу не може замијенити Очување Републике Српске. Осим тога, не знам о каквој Друштвеној Кризи говоре. Ако није криза у томе што Есдеес није на власти.
Ну. Ствар треба схватити озбиљно.
Еуропљани и интелектуалци су почели да вагонирају Есдеес. То значи да ће муданца озбиљније да се уврћу, да ће се чвршће везати са осталим народњацима у БиХ и да је и странка добила Мисију а не само Босић.
Тешка ће борба да буде.
Треба од Есдееса начинити европску странку, па народну странку, па им имплатирати европске вриједности.
И све то са лидером који не смије доћи у теве емисију, новогодишње Шкорине Чеитири Скакаонице. А хоће власт јер има Мисију.
ЈТН. Народ.
И са странком која није умјела очувати оне наранџасте штанге које је СФОР, послије Дејтона, побо границом Репубкике Српске. Да је сваки Есдеесов лопов добио задужење да умјесто ознаке излије бетонски стуб, сад би имали границу а Есдеес би био уписан у историју.

Посљедњи пут кад се Есдеес лаћао европских вриједности, цвјетао је шверц нафте. Све у Три Лепа Барела.