петак, 3. јануар 2014.

2577.
СЕКС
СИМБОЛ
СВЕТЛАНА
ЦЕНИЋ

Пардон. Мислио сам рећи Економски Експерт. Реаланост је једнака.
У земљи која свој максимум достиже на подиоку Насеобина, Светлана Ценић може бити и министар и економски аналитичар и секс симбол. Као и што Алекса Милојевић може бити Економски Институт. ЏТЈ. Џигеру. Дакле. Не ради се само о Ценићки. Ради се о кордонима шупљодупетара који попуњавају и узурпирају јавни простор и јавну пажњу, усмрђују се без референци деценијама, попују и испосницима о молитвама, Трапистима о шутњи а раскрсничаркама о кондомима.
Прошле године су њих двоје поменутих, аналнитичара, срали о економији па сам у уторак, задњег дана, пустио воду. Отворим Четрнаесту, опет Ценићка. Она зна како покренути Босанску Економију. Као што и Мис Тибета зна кораке за модну ревију Викторијиних Гаћичица. Фискална дисциплина па онда плаћање Педевеа по наплаћеној фактури.
Није толико усрано што Ценићка говори о економији колико је симптоматично да стручњаци не говоре о томе.
Да је могућ, неко би већ изнио рецепт. Да неко чак и мисли да је могуће, већ би се огласио.
БиХ је Насеобина у којој сви около пљачкају. Мислим на границу. А сви они мало даљи, мислим на странце, само раде на дерегулацији и потицају домаћег уништавања, као што је инсистирање на приватизацији свега постојећег. Њихова улога се завршила доношењем унитарне управе за порезе, што је, као економску сребреницу, потписао М. Иванић, исто економист, како би се осигурале паре да мртвац, БиХ, може само да прдуцка док не уђе у Нато, а послије шта буде, нек транзитује дрогу или нешто друго. Они још даљи желе ово само да уцртају на војну карту Нато Пакта, размјере 1:50.000. Док они унутра, који се баве дјелатношћу  коју Ценићка назива економијом, само јуре политичаре и министре да им одобре програм, да им дају кредит, да им монополишу тржиште, да им репрограмирају кредит, да им омогуће погодан закон, потицај и петицај.
У таквом стајњаку, недостаје само Ценић Милојевић груп ен' цо.