недеља, 29. децембар 2013.

2569.
НЕРЗУК ЋУРАК:
ДА СЕ СПРСКИМ
ЦРВЕНБАНОМ
КРЧИ ПУТ
ИСЛАМСКОЈ РЕПУБЛИЦИ

Портал Баба Вука, портал за лажну равноправност ћирлице и класичну босанску неписменост, јер сви босанци и обожаваоци то читају као Бука, при чему ћурулучно У игра улогу Србина Деснице Удивојевића у Федееацији, објавио је унитаристички текст сарајевског политикоида Нерзука Ћурка, који је на поетско-филозофско-антисрпски начин уобличио класичне геополитичке амбиције ислама према својој територији у Европи.
Одмах је тај текст пренио и портал Вијести.ба близак Копањи.ба
Углавном, Ћурак је близу политичке памети. Схватио је да је цијли пројект Немогућа Мисија и једнако је оптимистичан као и Ведрана Рудан гледе стања у Кроатској.
Ћуркове класичне просерице о бујици суда свуда око нас, о нади, о Лорки, исл, брзо су се претворили у показивање крајњеге циља. И технологије.
Прво је Исламска Држава. А друго је Српским Курцем да глогиње млатимо.
Ћурак каже:
Bitno je da se  Dayton ne dovodi u pitanje. Onaj Dayton koji je prva dovela u pitanje u samom Daytonu srpska politička elita iz Bosne i Hercegovine. Ovo je poziv da srpska politička i intelektualna elita kao dominantna elita u RS-u, ponovo dovede u pitanje dejtonsku strukturu, ne dovodeći u pitanje našu zajedničku državu Bosnu i Hercegovinu. Ne postoji bolja struktura za Bosnu i Hercegovinu i za sve njene građane od one koja će doći prevazilaženjem šizofrene dejtonske napetosti. Kako to prevazilaženje nije moguće bez odluke građana koji žive u RS-u, otvaranje debate u javnom prostoru RS-a  o ovom teškom pitanju nadaje se kao početak spašavanja svih nas zajedno. 
Најприје.
Срби су у Дејтон дошли са Државом у власништву Један Кроз Један. Коликог су прошли тешког пута да их се елиминише кап о Книнске Србе.
У ту сврху су уприличене мртвоузице хрватских шаховница и муслиманских љиљануша, уприличена агресија Хрватске, независне државе, на класична српска подручја и у садејству са такозваном армијом бих која је била једновјерска паравојска, уприличено бомбардовање српских положаја и добара како би се Српска довела на ивицу пораза и опстанка или потпуно пропала па да у тај простор уђу шехиди на Белим Коњима и Црним Барјацима.
Јасно је да Срби у Дејтоннису дошли својом вољом. Јасно је да нису прихватали Дејтон. Јер. Дејтон је значио да се крпи БиХ а да је Српска употријебљена као закрпа.
Истовремено. Немогуће је од Српског Народа Овдје и Српске тражити да пристану на промјену Дејтона.
Сам Дејтон је промјена. БиХ није постојала прије Дејтона. Више је Херцегбосна била Држава него што је БиХ била ишта.
Срби Овдје су једном пристали на промјене. На своју штету.
Сада би Ћурак, и сви муслимани, да представе да је то било на њихову штету.
Умјесто филозофије да политичкер елите, ЈТЕ, допусте и покрену расправе у Републици Српској о промјена Дејтона, могу Ћурку, и алаши, да препоручим стару српску сиротињсју филозофију. Напиј се воде и моли се богу. Добро да и воде има.