петак, 28. јун 2013.

2180.
КАКО
СТОЈИ
РИЈЕЧ ФРОНТА
У БОСАНСКОМ ЈЕЗИКУ
 

Ријеч Фронта је прва настала на подручју вишехиљадугодишње Босне. Најприје је настала ријеч Фронта, па онда амебе, парамецијуми и споре. И жирови. Па Букве. Много касније су настали сепети па су онда за то чули Турци Отоманци и похрлили и они. Није јасно кад су настали Срби и Хрвати али је остало записано да су и они били навучени на ријеч Фронта. Мада је Ахкукунамом недвосмислбено утвђено да ријеч Фронта припада Бошњацима, муслиманима, Босанцима, Чврстобосанцима, Средњеиоколобосанцима, како ли већ, и да је то њихова вертикала културне баштине и све остало.
Стога је природно да је Жељко Комшић, у име своје странке уврстио бошњачку ријеч Фронта. Јер га подржава само три посто Хрвата.
Али није природно да Ендиај лансира истраживање како Фронта има највећу подршку међу федералним мнијенијем, бирачима и грађанима.
Не кажем да је Ендиај варао на картама. Лагао. Преправљао.
Они су, једноставно, наручили лажно истраживање јавног мнијенја. А они који су добили наруџбу, разумјели су је.
То је познато у свијету истраживања. Урадиш бесприојекорно исправним путем лажно истраживање.
Нетачно је, дакле, да ДФ и ЖК стоје најбоље у Федерацији. На основу чега. Пандурица некидан рече Нема Комшића одавно, ништа не говори.
Нетачно је да Младен Босић стоји скоро исто као и Додик. На основу чега. На основу побједе Обрена Гостића и Миће Ражња.
Нетачно је да Бошњаци, највише, њих четвртина, Комшића види као лидера Бошњака. Једино ако није питање било Да ли је боље да Бошњаке води Рајко Васић или Жељко Комшић.
Нетачна је наклоност Иванићу и Чавићу у Републици Српској, 42% и 37%. А да нигдје нема Игора Радојичића.
Али је тачно да је ово нетачно истраживање једна врста путоказа за 2014.