среда, 26. јун 2013.

2175.
НАД БОСНОМ
ТИХО ЦВИЛИ
НЕЧАСТИВИ СТВОР,
ОДЛАЗИ НАМ
АМБАСАДОР
 

Пред неким ЦНИ, Центром Нових Иницијатива, колико се централних иницијатива може формирати, ММЈ, АмАмб је одржао опроштајни говор. Одлази из Ваше Државе.
Амб одлази са успјехом. За његовог мандата није се догодио никакав Бутмир. Јест Будмир. АлиЈ, свако има мрља у каријери.
АмАмбМун један је од ријетких дипломата који се уживио у улогу Капетана Беле Ладје. Већ годинама држи предавања Босни и Херцеговини о свему и свачему, нарочито о Демократији. Иако је Босна и Херцеговина, а нене је зову Босна, према предањима прастарих Сарајлија, неколико пута старија од његове земље.
За догађаје на сарајском тргу Таксим, Мун је рекао То је, даме и господо, демократија. На тај начин је понизио Парламентарну скупштину БиХ, штагод ја мислио о појединим изабраницима у њој. Понизио је и бираче, да не ланем, Грађане, у БиХ. Изрежирани Плач Беба, у сарадњи са полицијом и тајним и јавним безбједносним агенцијама, ни у једном уџбенику не може се назвати Демократијом.
Амб Мун је, овим, само наставио своју Стритидеологију покушавши је означити путоказом за будуће дјеловање тог Сарајског Манипулаторијума. А као једну од главних тема одредио је Промјену Дејтона.
Видјећемо да ли ће ту политику, која значи Укидање Републике Српске, наставити и насљедник. И Амбасадор Америчке Амбасаде у Републици Српској.
Ако хоће, онда вијест о одласку није нешто нарочито добра. Остаје нам једино да чекамо ону стару ратну есдеесовску провалу. Разарач Ратко Младић упловио у Мексички залив а Ураган Лилијана Зелен похарао Оклахому, Арканзас, Тенеси и Сјеверну Каролину.