уторак, 25. јун 2013.

2174.
ЏАБА
СТЕ КРЕЧИЛИ
МИШКОВИЋА
АКО НЕ ПОХАПСИТЕ
И МАЛЕ МАТУРАНТЕ
 

У Србији је поништена мала матура из неких предмета. Неки Тест Клан Шарић провалио питања па ће се у обзир узимати оцјене по школским годинама. Битно је да је мала матура одржана. И ту је неко видио лове.
Убијеђен сам да тестови нису проваљени за велике паре.
То је дио коруптивне свијести у коју су запала друштва, нације и државна администрација након слома Социјалистичког Самоуправљања. Сваки појединац је схватио, свјесно или подсвјесно, натјерано или научено, да је једнако важан као и цијели систем. А питање је части и престижа да се буде важнији.
Човјек који држи до себе, имао пара, не имао пара, настојаће све да ријеши преко везе, заобилазно, нерегуларно транспарентно, не кријући, дакле, ништа, хвалећи се тиме. Нерегуларност је општа друштвена болест у чијем колоплету појединици, у масовним количинама, хране корумпиране положајнике, докторе, професоре, службенике, административце, инспекторе, шумаре и слично, а ови хране корумпијенте. Корупција и криминал су само дио Нерегуларности.
Ту Нерегуларност, масовном хајком, пропагандом и хистеријом, хране и плаћеници из Енвео, како би срушили повјерење у сваку власт и сваки ситем. Затим, неспобни опозициони политички болесници. Потом, плаћени неспособни опозиционари. Након тога свега, инострани дипломатски кретеноиди који се убише причајући народу приче да њихови политичари раде само за себе а не за грађане. Поред свих њих, и жути, жућкасти, проливски и мокраћни медији.
Под таквим притиском на сваког појединца, скоро је немогуће да то свако не прихвати као општу реалност и да и он покуша да се укључи у систем. Да не буде мимо свијета. Јер, њега су већ убиједили да се тако живи. Сто пута сам гледао чудо и невјерицу људи када сам им саопштио да ја то што они траже, нерегуларно, заобилазно, нудећи и паре, нећу да урадим и кад бих могао.  Такве фаце се не могу описати.
Њима је усађено у свијест да сваки страначки, државни, просвјетни, здравствени, службенички дркаџијчић може све што пожелиш а нарочито ако понудиш.
Под тим притиском су и они Који Могу јер су На Мјестима. Постане их срамота да нешто не могу.
Вјероватно су тако подлегли и достављачи тестова за малу матуру у Србији. Зар ти, бре, Ацке, то не можеш.
Нерегуларност је стање друштва и не може се искоријенити одоздо. Никад нећу пријавити некога коме сам дао сто еура да пишам у женском нужнику. А зашто би он мене.
Нерегуларност, што укључује криминал и корупцију, искорјењује се одозго. Али то је мукотрпан процес градње вриједности, морала, процедуралности, личног одрицања. Што траје деценијама. И ријетко успијева. Да. И стријељања за шљиву.
Ја будале чојека. Ђе ти живиш.