четвртак, 27. јун 2013.

2178.
И КАЈ ЈЕ, ОНДА,
РЕКЕЛ
ТАВАРИШ МЕРКЕЛ
 

Дабоме да Ангела Рострфрај Меркел није откачила Хрватску, и отказала долазак на светковину поводом коначног изласка уз Југославије и са Балкана, због неког удбашког официра који је наводно крив за смрт извјесног Ђурековића што је тада, када је тај Инин, чини ми се, високопозиционари тип, побјегао из самоуправне социјалистичке земље, била велика прича.
За Хрватску би било лото ако Меркел не долази због арогантне изјаве премијера Милановића. Нећемо вас коштати ништа. Како је одговорио њемачким медијима који су писали у стилу Бјежите, ето Нове Грчке. Хрватска ће коштати Њемачку.
Али се треба добро замислити. И Хрватска и остали на Згаришту СФРЈ. Најмоћнији играч Европске Уније шаље димне сигнале које ћемо морати да дешифрујемо. Упире се прстом у нешто што остали можда не знају. Али Њемачка и Хрватска, најодговорнији људи, сигурно знају.
Ово је дефинитивно деакордација оргазмичке резервне химне Хрватске, Данке Дојчланд. Којом је Хрватска убјеђивала себе да јој је Њемачка мајка а Генешер тата. Не вјерујем да Меркел није обавијештена о том сношају и да је тек тако изненада добила пуну сатницу тог дана.
За Хрватску се, можда спрема зла судбина. У Европској Унији неће бити прихваћена а са Балкана отишла. Слично је прошла и Словенија. Горе може проћи Хрватска. А још горе Србија, једног лепог Видовдана, када уђе у ЕУ, за сто, двеста година.
Ради се о прекрајању Свијета. Држите гаће објема рукама.