субота, 11. мај 2013.

2103.
MIJENJA LI SE
AMERIČKA POLITIKA
PREMA ZDRAVKU TOMCU
 

Čitam Zdravka Tomca u Katoličkom tjedniku. Sve zna o Američkoj Politici na Balkanu. O Rusima. O Velikoj Albaniji. O zavjeri Srbije da Hrvatska ne uđe u EU. O tome da se Amerika vraća na Balkan jer su Britanci zasrali stvar. MI786 je pokušao u Hagu da izdejstvuje da je u Hrvatskoj bio građanski rat. Amerika želi jaku Hrvatsku i Hrvatsku kao svog prijatelja.
Toliko haotičnog besmišljaja nisam našao ni kod Emira Imamovića u tekstu o Bosancima Srpske.
Ima fosilnih komunjara koji sve znaju. Samo ne znaju da im je komunizam upao. Nije propao. Upao je. Kao Mujo u govna.
Ipak. Uspio sam razaznati da Amerika ne želi Treći Entitet i da su naivni oni koji sa Dodikom paktuju o tome. I. Da. Nova granica Sukoba Ruske i Američke Civilizacije biće koridor Pet Ce. A ne Drina kao do sada. Sunce Ti Jebem.
Cijenim da Tomac, i drugi Granići, i u drugim Nacijama, žele sebi pridati veliku važnost. I Svojoj Zemlji. Cijenim i to da Tomac zna šta će uraditi Amerika u narednih deset godina a da ne zna kroz koji džep prdi.
Ništa od toga nije tačno što je isprepleo Tomac.
Tačno je, i u početku jugoslovenske tragedije, i danas, i biće tačno u narednih deset godina, samo to da je glavni, jedini i zajednički cilj devastirati Srbe na Balkanu i Srbiju tako da ne bude najveća država nego da bude mala kao i ostali isprci. I da bude mnogo sipljivija.
Sve što se radilo i što će se raditi na toj je liniji. A svi ostali, Hrvati, muslimani, Albanci, vojvođani, sandžakci, sve je to nusproizvod, roba za privremeno skladište. Oni koji su u svim tim događajima, u stvari, procesima, vidjeli sebe kao Glavne Miljenike, propadaju listom. Toman bi rekao Udaraju Kurcem O Ledinu.
Samo treba pogledati ekonomske bilanse Slovenije, Hrvatske, Federacije, Kosova, Crne Gore.
Marginalci se takmiče za samo dvije nagrade. Glavni Miljenik Amerike i Najveća Žrtva Srba.
A Tomac. Tomac će u narednih deset godina postati Papa. Amerika konačno želi da preuzmne Vatakan pošto se Rusija u proteklih petnaest godina, nije najbolje pokazala. Pa će, kako su se nagodili, zadržati uticaj u Republici Srpskoj a Americi prepustiti Papu Tomca.