уторак, 7. мај 2013.

2096.
KUKUMENDI

Nedržava Kosovo je uspjela ono što Državetina BiH nije uspjela. Uhapsila je Nasera Keljmendija. Ali je, zato, svog Nasera uspjela osloboditi u Hagu.
Keljmendi je, u velikoj združenoj, koordiniranoj i kompleksnoj akciji kodnog naziva Tetka, ili tako nekako, uspio izmaći hapsiocima koodšale. To i nije neko čudo jer se Naser mogao izroditi u Keljmendija samo u takvoj državi.
Bariša Čolak, odnosni ministar neuspjele države, izjavio je da je Situacija vrlo složena i specifična ali ne treba odustati i treba intenzivno raditi na iznalaženju rješenja. Mora da je na Univerzitetu Komunističkog Novogovora, u predmetu Smjernice Dalje Aktivnosti imao sve desetke. Na svih osam semestara.
BiH bi trebala tražiti izručenje Svog Keljmendija. Veliko je pitanje da li će Kosovo dati Svog Miškovića. Keljmendi im je došao kao heroin na marihuanu. Sada ga mogu pokazivati kao Veliki Rezultat u borbi protiv K&K. Kriminala i Korupcije. A znade se da samo Države vode uspješnu borbi protiv K&K. On im, daklem, služi kao Mišković Srbiji. Na pokaz.
Međutijem. Šta će Keljmendi Vašoj Državi. Da mu se sudi za ubistvo Ćele ili slično. A da sve netransparentne radnje i povezani upetljanici ostanu u sedmom neplanu.
Dajte prvo da se razriješi Slučaj Budimiran.
Jer, i to je tek vrščić ledenog brijega.