среда, 8. мај 2013.

2098.
STARINA BOSIĆ
I DETE OGI
 

Počela je predizborna kampanja.
Sa Esdeesove strane.
Ja sam pristalica Permanentne Izborne Aktivnosti. Ali poštujem i druge tehnologije.
Najprije je Ognjen Tadić napao onu prvomartovsku družinu Sedam baba i Suljagić koja se u javnosti predstavlja kao mješavina Šešeljevih radikala, Harisovih Stopostotnjaka i klasičnih esdeesovih aktivista golih čupavih prsa sa dodacima bijelog luka i slanine dlaničare, na što sam dugo čekao. Jer, doista se radi o protivsrpskoj i protivrepubličkoj instruisanoj, manipulisanoj i finansijalizovanoj bulumenti.
Očekujem da protiv ovih diverzanata svoj glas dignu i Klasični Srpski Demokrati. Ivanić i Čavić.
Onda je, danas, osvanula sitna knjiga Bosićeva. Kriza u Federaciji nije baš spontana. To je dio plana, veli Boske, raspakivanja Dejtona. Jest voda mokra.
A Dejton kad se dira, Srpska nema mira, velim.
Pored mogućeg kursa u kome će Esdees na izborima 2014. biti protiv Sarajeva, kao simbola svega protivsrpskog, ovo tumačim i kao napuštanje klasične Esdeesove, i prirepaka, PDPDP, teze da Republika Srpska nije ugrožena svana nego iznutra.
Pohvalno je da Esdees to shvata. Dugo im je i trebalo.
Sve je u Sarajevu, i kad se Miljacka zamuti, znak da Srpska treba da stavi prst na čelo.
I kad Lagumdžija primi Nekog Ambasadora. I kad se sastanu ministar srbijanskih inostranih dela i dva bosanca. I kad se izvode radovi na preustroju Federacije. Čak i kad uhapse Budimira, Srpska treba da se češe. Jer, iza toga mogu slijediti ustavne promjene po kojima predsjednike entiteta treba birati i smjenjivati u skupštinskim odborima.
U ovu novu politiku Esdeesa jedino mi se ne uklapa priznanje Šaroviću za najboljeg ministra. STJ. Mada, nije mala stvar biti najbolji ministar u Državi Velikog Brata.