петак, 26. април 2013.

2074.

BUDI MIRAN,
KMETE
Kakve sam sreće, kad bih pao na leđa, slomio bih ga. Danas zovem Barišića. Veli Pusti me, u sedam tisuća sam pizdi maternih.
Mislio sam da me pomiluje kod jedne Nezavisne Kompanije.
Postoje Budale i Reciklirane Budale. Tako je i u politici. Recimo. Čavić je Reciklirana B. Krsmanović je obična.
Živko Budimir, ko mu je sklopio ime i prezime, jedna je od običnih, takođe. Zlagumdžija je umjetnik u pronalaženju Običnih Budala. Uskoro će otvoriti rudnik, STJ. Živko je, iako je to klasično četničko ime, poletio ko klen da bude Hrvatski Predsjednik Federacije. Pa, zatucan, kako ga je majka rodila, odmah shvatio, kao Čekrk, kao Ljudojević, da je ono što Međuzaj godinama gebelsuje, mito i korpcija, tačno i da su i ovdje u Naseobini, svi podmićeni, samo jedan, koji Odlazi, nije, nije muno ništa, i da i on treba da uzme na kavu.
A ovi Crnotorbari, zanatlije, profesionalci, sačekali.
Umjesto da je Živče shvatio da je njegova uloga da stoji u dnu tamne scene i šuti, pa kad mu rekviziter da znak, ode, on se uživio. On je Predsjednik, Krv Ti Jebem. On propušta sudije Ustavnog suda. On tumači. Daje izjave. Intervjue. Putuje. Što propusti deli Živko, to dočeka deli Budimir. On hoće. On neće. Zlaji i raji dojadilo. Sad ćeš vidjeti kako guja krsno ime služi. A sve ćemo predstaviti kao veliki uspjeh Sipa i borbe BiH protiv korupcije. Poglavlje to i to.
Uglavnom. Živko prdnaja u čabar.
Dabome. Ovo nije priča o korupciji i slabim karakterima. Mada bi svi voljeli da se na to svede. Jebo Živka i Sedam Tisuća. Patuljaka.
Ovo je priča o jednom političkom sistemu koji je amalgamisan iz samo dva sastojka. Međuzaj i Sarajkrug. To tako traje od rata naovamo. Samo nije uvijek ovako transparentno. I nije tako u oba dijela BiH. Ali. U Republici Srpskoj Živkovi i Budimiri su trenutno spavači. Šute i čekaju svojih sedam tisuća prilika. Treba analizirati kako su na Nikolićeve Bosance reagovale tradicionalneP Srpske. Ivanić i Čavić. Krsmanović i Bosić. I drugi dvojci.
Ovdje se nastoji izgraditi politički sistem kojeg čini permanentni krug. Nudiguz. Dodavač. Uzimač. Dojavljivač. Sipaš. Migaš. Medijaš. Ambaš. Briselaš. Pa onda izmjena. Kao u odbojci.