недеља, 21. април 2013.

2062.
JEBEM
IM
BAJKU
 

Nova Srpska Politička Misao je pobrojala deset srpskih bajki o Kosovu. Koje to nisu. Bajke su izmišljotine, dabome. Od bajki boluju i drugi narodi i narcisoidnosti na Balkanu. Slovenci su imali, prije nego su prdnuli u čabar, bajku o Prokletim Južnjakima. Hrvati su imali bajku o tisućeljeću neovisnog sna. Muslimani su imali bajku o Islamskoj Deklaracije. I tako tugom prema jugu.
To su shvatili i u Briselu pa su počeli da nam donose bajke na babine, bajke u milošte, bajke za poklone uopšte. Za rođenje djeteta, za položen vozački ispit, za sretno plaćanje fakultetske diplome.
Jedna od najefikasnijih bajki jeste Bajka O Euroatlantskim Integracijama. Da bi se prikrila Basna O Nato Paktu.
Ta bajka je već uspjela kod mnogih na Balkanu.
Sada polako uspijeva i u Srbiji. Da bi Srbija mogla da ide prema EU, mora da se razdvoji. Pa da prizna da Srbi Severa ostaju na Kosovu i u Kosovu.
Sve je to urađeno nakon nebrojeno puta pročitane Bajke O Datumu. Kao što je onomad bivalo sa čitanjem, Tadiću, Bajke O Kandidaturi. Nakon koje je Tadić izgubio izbore. A ništa bolje ne čeka ni sadašnje slušaoce Bajke O Datumu.
Čitači bajki, kao i slušači bajki imaju tu osobinu da smatraju da je narod Srbije gluvonem i gluponem. Pa su za bajke smislili i dramske zaplete. Pa delegacija Srbije neće da gi potpiše jer, bre, traže da prihvatimo ništa. Onda se dogodi zatvoreni tajni prelom pa Kosovo prihvati Zahteve Serbije. Onda delegacja ode i parafira. Pa će da gi prihvati.
Doista je nevjerovatna ovolika količina naivnosti na prostoru koji je preko glave proturio toliku količinu istorije.
Uglavnom, mi u Republici Srpskoj treba da se čuvamo te najnovije Bajke O Datumu. Jer uloge su već podijeljene. Znade se gdje sjedi Bosanski Tači.