петак, 26. април 2013.

2072.
ESDEPEOV ČLAN
PREDSJEDNIŠTVA 
OSNIVA STRANKU
A SRPSKI ČLAN
DRŽAVU SRPSKU

Лагумџијина Социјалдемократска партија саопштила је замјерке на изјаву члана српског члана Предсједништва БиХ у којој подсјећа да Народна скупштина Републике Српске има Декларацију у којој се прецизира да када половина чланица Уједињених нација призна Косово као независну државу, Република Српска ће покренути процес осамостаљења.
Замјерке СДП-а су практично-почетничке из чега се види да СДП, као водећа бошњачка и сарајевска странка, нема никакву концепцију о тренутном и дугорочном унутрашњем стању и положају БиХ уопште.
Помињање плате коју српски члан Предсједништва прима „од државе“ најбољи је доказ тога. Нико не гради државу за плату. А осим тога, БиХ нема своје паре и плате него је финансира, својим дијелом, Република Српска, па, према томе, и бира и плаћа и српског члана Предсједништва.
БиХ је своју судбину запечатила оног тренутка када је, без пристанка српског народа, проглашена независном и када је Алија Изетбеговић промовисао политику „жртве мира за БиХ“.
Вријеме које тече у БиХ, које може трајати и још неколико деценија, само је вожња амбулантним колима са интензивном његом. Али, у склопу клинике за реанимацију увијек је и мртвачница.
СДП не треба да попује никоме у Предсједништву, збгог стања које је произвео у Федерацији, али и због чињенице да њихов члан Предсједништва БиХ оснива странку а српски члан оснива Државу Српску.