недеља, 23. септембар 2012.


1783.
DOM NARODA
NIJE DOM TERITORIJA

Razni ustavotvorni smrdoprdi, unitaroidni kretenoidi, bosnoidi i svakovrsni samostalni nastranici i nasranici, predlažu ustavne promjene i rješenja koja će od Vaše Države načiniti Našu Državu. JMM.
U posljednje vrijeme, kako je aktuelan slučaj Sejdić/Finci, najviše ideja se roji oko Državnog Doma Naroda. Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.
Posljednji u tom nizu su izvjesna nevladina podgrupa Tuzlanski Građani koja se drznula doći i u Banjaluku da predloži ustavne promjene. Među njima je i ukidanje Entitetskog Glasanja. Kakve prilude.
Ali mene zanima jedna druga promjena.
Eksperimentatori nude niz varijanti, utrkujući se, u kojima je ključna osa izbor Doma naroda i teritorijalni sastav njegovih klubova.
Dom naroda treba da se sastoji iz klubova triju nacija koje postoje u BiH. Dobro. Pristajem da u nekom obliku postoje i nacionalne manjine i ostali, u tom Domu. Mada to nije nužno jer se ovdje rješava ravnopravnost i odnos nacija a prava manjina i ostalih se štite na drugi način. Oni koji pokušavaju uvesti i Klub Ostalih ili Klub Nacmanjina, žele, u stvari, nacije pretvoriti u građane.
Ali Unitarioidni Bosnoidi, svi listom, predlažu klubove teritorija koji bi bili nacionalno miješani. Pa bi iz Republike Srpske u taj Domnar birali Eskime, Irokeze, Tuarege, Ostale, Nacionalne Manjine i jedno dva Srbina. Za koji dan će oni doći do spasonosne alhemičarske formule po kojoj će većina Srba u Dom Naroda biti birana iz Federacije.
Kretenoidima treba jasno reći da se mora ići ka rješenju da se iz Republike Srpske u Dom Naroda biraju samo Srbi a iz Federacije, popola, Hrvati i Bošnjaci.
Dom Naroda nije Dom Teritorija.
Ustavno pravo ne poznaje takve mješalice za nacionalnu torturu. Jer, Lagumdžijin Srbin je gori od Crnog Turčina. On ne štiti Srpski Nacionalni Interes nego štiti Interes Lagumdžijinog Fesa.
Ta providna igra sa Ostalima, Nacionalnim Manjinama, Entitetskim klubovima i Konstitutivnošću Svih Svukuda, samo je rastakanje Srba i Hrvata kao nacija.
Umjesto izmišljanja Srba u Federaciji, jer se Srpski klub u Domu naroda Federacije ne može godinama konstituisati, treba se vratiti Srbima, Hrvatima i Bošnjacima u najčistijem obliku.
Inače se sve pomiješa pa Sejdić i Finci rade za unitarizaciju BiH.