недеља, 19. јун 2011.

UNITARISTIČKE
PARTIZANE
TREBA PROTJERATI
SA SUTJESKE
Ne prihvatamo koncept RS već samo ono što je tekovina naše borbe ovdje na ovim prostorima. Rekao je Partizan Jure Galić, predsjednik Subnorabih. STJŽ.
A što, Crveni Jure ne organizova te partizane svoje u Petokraku Ligu pa stade u odbranu Jna vojske koja je direktni potomak, ne posinak, tih tvojih partizana sa tog svetog mjesta Sutjeske i drugih Neretvi. Nego se ušutište ko usrani u zadnjoj klupi dok su oni formirali Patriotsku ligu, Špegeljizirali oružje i tvojoj petokraki jebali mater. Nego je ostavište na cjedilu tetaka sa šerpama, mama sa kuvačama i učinište da Hrvati i muslimani odu iz nje kako bi postala Mrska Srpska i kako bi joj se bez griže savjesti moglo prlolijevati krv po tuzlanskim i dobrovoljačkim kotama. Nego učinište da je Jna vojska imala svega osim svog naroda.
Ako već čačkaš Petokraku u mečku, ja da ti kažem, Jure.
Unitarist budi u Sarajevu. Ne gazi nogom u Republiku Srpsku. Kad nisu bio unutarist tada, u Partizanima, četrdeset i neke, ne seri ni danas ko po Krugu 99. Dabome da Republika Srpska nije bila tvoj cilj. Nije bila, ni tvoj ni Partizanski, ni Slovenija, ni Hrvatska, ni Kosovo, ni Crnogorovo, pa su opet žive i zdrave. Otiđi malo, Jure, u taj Blajburg pa reci da Neovisna Hrvatska nije bila vaš cilj, tada pod Petokrakom. Ili u Kosovo Republjik, otiđi.
Sutjeska, Kozara, Neretva... su srpske epopeje. I to je poznato. Svaka čast muslimanima i Hrvatima koji su, kao istinski komunisti, ili samo antifašisti, učestvovali u tim nadljudskim i neravnopravnim bitkama. Ali, dolaziti sada iz Sarajeva, Evropske Unitarne Prijestolnice, i govoriti da Republika Srpska nešto nije, na granici je provokacije.
Onima ko zloupotrebljava to antifašističko svetište u bilo kakve druge, naročito političke i antisrpske svrhe, treba zabraniti dolazak.
Krvoločno je iz Sarajeva ilakati koncept unitarne BiH i tako protjerivati Srbe i Hrvate iz nje a dolaziti iz tog istog Sarajeva i svojatati Sutjesku koristeći je protiv Republike Srpske.