понедељак, 20. јун 2011.

FARSA ZA IRENU
Irena Hadžiabdić, unesrećena Predsjednica CIK, preuzela je jednogodišnju funkciju Predsjedavajućeg IO UO udruženja izbornih radnika Evrope. I, ujedno će biti Predsjednica te ACEEEO.
Sada se, jadnica, živa pojede da to ne sazna Picko Incko pa da dođe u iskušenje da joj suspenduje odluke, njene i njenog udruženja Neinckovih izbornih dužnosnika Evrope.
A vjerovatno će je biti i živi sram da predsjedava tim organom i udruženjem znajući da oni znaju da se prema njoj ohaeraški Imperator sa Šalom ponaša kao prema bečkoj sobarici.
Šal na stranu. Ali, ovo je još jedno poniženje za BiH. Meni tako dragu, omiljenu i dušiugodnu.
Teško je biti zemlja, kažu nezavisna, međunarodno priznata, suverena i neprestano doživljavati poniženja da te gledaju u oči i odaju priznanja a iza leđa ti ga zabijaju ko trogodac naivnom kobilčetu.
Tako su BiH stavili u taj važni Savjet Bezbjedosti UN, da predsjedava, STJ. A ovdje joj operišu po Ustavu ko studenti medicine po lešinama.
Onda pripadnike Njenih Oružanih Snaga šalju u mirovne misije a ovdje organizovano kradu oružje i prodaju ga onima čija sranja mirovne misije treba da smiruju.
Onda suspenduju kvalifikacije za neko fudbalsko prvenstvo pa ti ovdje za Jednog Predsjednika postave Moždanog Osima.
Pa te onda jebu u mozak gdjegod stignu.
Pa se onda Sarajevo osili u ljepoti tog šizofrenog života BiH i kandiduje se za evropsku prijestolnicu kulture. Kao da je Sarajevo nečega prijestolnica. Kažu BiH. A BiH ne postoji. Prijestolnica kantona, STJK. Kantonalno.
Nadsarajnik Behmen kaže da će od toga grad imati koristi jer će dobiti žičaru za Trebević. Vratiće se i Kornelije Kovač sa hitom Četiri Mladića Idu S Trebevića. Hit za kojim novopridošle sandžaklije režu vene i uši i izvraćaju nozdrve, od nostalgije i derta.
Kojom kulturom će da sa Sarajevo isprsi pred Evropom. Ona Žbanila nije kultura. Kao ni Oskaris Denis. Maca Pink je kultura. Dino. Kultura podrazumijeva komunikaciju. Na samo na liniji Fabrika Žice – Bentbaša. Već među nacijama jedne zemlje. A to se ovdje ne vidi ni u micelijskoj mikroskopskoj kulturi.
Nije poželjno dozvoliti da se Sarajkultura prodaje Evropi kao izlog nepostojeće BiH.
Kao što nije poželjno da se suspendovana Irena prodaje Evropi kao nezavisni izborni autoritet.