недеља, 19. јун 2011.

PDP, SRPSKI MALI SDP
Mladen Ivanić, tvorac panevropskog pokreta Demokratskog Progresa, samo su još Njutn u fizici i Hegel u filozofiji tako promijenili svijet, u svojim najzvjezdanijim trenucima, imao je mali posrtaj. Nije uspio da postane Član P, STJ, pa je morao da umoli Zlagumdžijeva da ga izglasa u Dom naroda PS BiH, 2 STJ.
Mi svi, naivni, žalobitni, duševni, mislimo sada da je Ivanić dužnik Zlagumdžijevu. I da mora da mu vraća dugove putem raznih glasanja koja predstoje u komisijama, u tijelima, u organima, STK.
Jok. To je isti pokret. Oni jedan drugom ništa ne duguju. Oni druguju. Umišljaj je bio, još davno prije izbora, možda skoro odmah pošto je Ivanić izgubio od Akademika a inostranci konstatovali da se Dodik oteo, da se Mladen Progreslić kandiduje za Predsjednišvo BiH i da bude izabran uz pomoć Bošnjaka, muslimana, u Republici Srpskoj. Zlagumdžijev bi tako imao dva genijalca u Predsjedništvu BiH. Komšića i Ivanića. Ne samo Zlagumdž, nego i Deputati Nekih Ambasada, Generatori Unitarne Struje i Ljubavnici Funkcionalne BiH.
Tako Država ne bi bila za Čovjeka nego Država za Komšića i Država za Ivanića. Onda ne bi bilo bitno koji Bakir sjedi kao treći.
Stoga Ivanićeva delegatinčica glasa u onoj komisiji da Stavo Kukukukić dobije sedam dana poštede, što je razljutilo Kalabića do ivice da svoje prezime upotrijebi u izvornom smislu, prije izdaje Druga Draže.
I glasaće kadgod treba i koliko treba, svi Ivanićevi i Ivanić sam.
U početku je to izgledalo kao izdaja. Tako je i kvalifikovano. Vasić je bolestan, kaže Epohalni Progresivac. Nema danas izdaje. To su zastarjele kvalifikacije. I jesu. Nisam umio da to odmah razaznam. Mladen Ivanić je od početka Sarajevski Politički Projekt. On je, sada je vidljivo, punopravni član Sarajevskog Političkog Kruga.
Njegova tehnologija je Politička Prevara, kao i tehnologija Esdepea i Zlatka Lagumdžije. Prevara birača i Prevara pomoću glasova. Ivanić i njegova PDP su varali birače u Republici Srpskoj govoreći im da ga biraju za srpskog člana Predsjedništva. Ali im nisu rekli da će za njega, bratski glasati i muslimani. Nije problem, dabome. Dabogda za njega glasali svi muslimani. Samo neka to kaže unaprijed da znamo s kim se takmičimo.
Stoga je Ivanić dio Uzdruge. Uz svog druga Zlatka.
Ne bih se iznenadio kada bih saznao da Ivanić vodi pregovore sa Zlagumdžijevim oko ulaska PDP-a u SDP. Tako bi Ivanić dugoročno osigurao svoje mjestašce u nekom domašcu a Zlagumdžijev bi dobio temelj da uz nešto preostalih Pedepeovih glasača u bliskoj budućnosti izvede udar kakav je načinio u Federaciji. Da odstrani legitimne srpske stranke sa scene u Republici Srpskoj i BiH.
Analitički rečeno, Ivanić i spada u tu galeriju Pudarića, Desnica, Budimira, Lijanovića, Komšića, Jurišića... a PDP je, u stvari, Mali SDP.
Primite moje iskreno saučešće.