петак, 9. јул 2010.

TEKFIRLUK, VEHABILUK, BOSANLUK
Već danima smo pod medijskim pritiskom zbog toga što je regularno, iz Republike Srpske, od Radmanovića i Špirića, upozoreno da se diplomatsko predstavništvo BiH u Australiji ne koristi u svrhe izvan dioplomatskih, zemaljskih i zvaničnih.
A te svrhe su: komemorativni skup povodom 11. jula i Srebrenice i učenje fatihe.
Već decenijama smo svjedoci da se ambasade i predstavništva BiH koriste isključivo kao sarajevska, muslimanska, bošnjačka, vjerska, stranačka, liderska infrastruktura. Sve je to tolerisano od svih ministara inostranih poslova a od nekih i generisano. Onaj šmrljo Alkalaj je još samo pogoršao stanje.
Bosni i Hercegovini ne treba takva diplomatsko-konzularna mreža. Ona služi samo jednom narodu, jednom uskom krugu klikaša i polujavnih mračnjaka kojima je glavni cilj da Bosnu i Hercegovinu i svu njenu površinu i nacije svedu na Tragediju Srebrenice. U svjetskim razmjerima, to bi trebao biti pandan terorističkom septembarskom napadu na SAD. Stoga se i nastoje okupirati prostorije u Australiji. Potrebno je podići javnu strku i tako optužiti tamo nekog Srbina Vukovića koji ne dozvoljava da se obilježi Genocid Nad Nama.
Komegod nije jasna bošnjačka politika, politika bošnjačkih stranaka, jasna je iz ovog bezazlenog slučaja. Mi smo vlasnici svega, u Bosni i u Svijetu. Mi smo vlasnici Istorije, vlasnici Srba, vlasnici Hrvata, vlasnici imovine, teritorije, praznika, imidža BiH, njenih ambasada, mi smo vlasnici agresivnog necivilizovanog ponašanja, mi smo vlasnici loše slike o zemlji BiH.
A vi niste ništa.
Ono što se događa u Kanberi, to se već dogodilo u Bugojnu. Tehnologija je ista. Različiti su samo materijali.