понедељак, 5. јул 2010.


NUDIGUZI I POTOPNICI
skica za opijelo opoziciji
PROGLAS O NAHOĐENJU

Šteta. Onaj Buva je imao ogromne šanse da postane Prijesednik Republike Srpske. Četerest dana neću imati napretka kad sam saznao da je Depeče, Demokratska Partija Čavić, koja uskoro mijenja ime u DPSM, Samo Čavić, saopštila da povlači kandidaturu za Predsjednika Republike. Već su počele stizati vijesti da će vascijela stara, istočna i pravoslavna Ercegstejepanovina glasati za Buvu, čak su i Crnogorci, i srpski i montenegraški, počeli da se prijavljuju i traže državljanstvo samo da bi glasali. I Raška statistička oblast pohrlila je u konzulate Zelene Transeverzale po pasoše da bi glasali za Buvu.
Kad, ono, baš na dana predaje lista i kandidata Ciku, ciknu Buva.
Šta će siroma, u pitanju su režimski razlozi. Strateški su manje bitni jer Depeče, kao Čuvar Parkinga u Ljetnom Periodu, ima obezbijeđenu budućnost.
Režimski razlozi su da treba ne smetati pobjedi nad Dodikom jer je najpresudnije da padne režim koji je u prednosti jer ima medije i infrastrukturu.
Inače nisam zajedljiv i ne volim potprcanj kao sredstvo političkog petinga, ali moram saopštiti Čaviću da je on imao uzase najveću i najstariju stranku, kao infrastrukturu, medije i meždunarodnaju zajednicu, pa mu nije pomoglo. Nije, moj Čavke, do medija i infrastrukture.
Bez one stvari neće ići, reče Sveti Ivan Zlatousti.
Depeče je saopštio da će podržati kandidaturu Mladena Ivanića za Člana Predsjedništva Naseobine a da će glasačima, svojim, i disciplinovanoj infrastrukrturi, koja je nabavila suvu hranu i već zauzela redove pred biračkim mjestima, toliko su diciplinovano infrastrukturni, saopštiti da se opredijele prema svom nahođenju.
Ako je, Dragi Dragane, do nahođenja, svi će ti glasati za Dodika.
Ne razumijem u čemu je taj Proglas o Nahođenju, protivrežimski.
Ili se, opet, radi o ponudi. Kad pobijedi Dodik, Nisam smetao, Mile.
Šteta, pade još jedna politička karijera.
A Buva se već naoštrio da Režimu pomene sve po biračkom spisku.
Koštovidim, kad sve ovo prođe, negdje u pristudenom oktobru, skupiće si nudiguzi, potpopnici, iluzionari, sitnjarija, umišljenici, opsjenari, u Magazi kod Ruže, i međuizjadati se o Svepodržanom Režimu i Razjedinjenoj Opoziciji.