среда, 19. мај 2010.

SRPSKI NACIONALNI MUDROSERI
Susret Dodika i Čović u Banjaluci i najava potpisivanja sporazuma 25. juna o stranačkoj saradnji izazvali su stratege, umnjake i mudrace Esdeesa i Pedepa, Crnatka i Govedaricu, poznate po epohalnim uspjesima u odbrani ministarstva odbrane od bilo čega korisnog za Republiku Srpsku/virtuelnom guslarskom festivalu Oj Gatačko polje i goveda moja, da saopšte nekolicinu arheoloških srboidnih gluposti a predoče ih kao ozbiljnu opozicionu kritiku vlasti i poteza Esenesdea.
Saopštili su da se ovim sporazumom revitalizuje sporazum Pijade – Budak, da se oživljava Prudski sporazum, da se BiH dijeli na četiri entiteta, da Srbi treći put prave Hrvatima državu, da SNSD sarađuje sa onima koji su Srbima u guzicu turili Bljesak i Oluju...
Dovoljan argument Esdeesu je: Jebo vas Milošević.
Ali za one koji nemaju detaljniji uvid, stvar ću ipak morati da objasnim.
Esenesde smatra Republiku Srpsku političkim projektom, zadatkom i programom.
Sam Esenesde nema prečeg projekta i boljeg programa. Kao stranka je pobijedio gdjegod se kandidovao i kogod je izašo na igralište. Na svakim isborima smo uduplavali rezultat a na zadnja tri izborna čina smo pobijedili tako da smo u Republici Srpskoj i BiH imenovali, ili izabrali, sve. Osim Visokog predstavnika. Za papu i patrijarha smo zakasnili sa registracijom kod Cika.
Dakle, u politički posao nema potrebe da idemo prevashodno za svoj račun. Preče je da idemo za račun Republike Srpske.
A kad je Republika Srpska u pitanju, onda moram da kažem da je bitno nekoliko stvari:
• Republika Srpska nije Sveti Georgije da sama ubija ažbahu. Kad se braniš od krvoždera, potrebno je da nisi sam.
• Srbi u BiH moraju sve učiniti da izađu iz jedinice u onom omjeru 2 : 1 i da budu u dvojci.
• Srbima Republike Srpske je najprirodnije da u dvojci budu sa hrišćanima makar oni sebe nazivali kršćanima
• Srbi u BiH ne mogu svojom dnevnom, strateškom i budućom politikom da ispravljaju Jasenovce, Oluje, Kninove i Bljeske. Ako Crna Goveda misle da mogu, neka uzmu puške i neka oslobode Jasenovac i Knin. Za Knin predlažem Vukotu. Kršni momak za krševit teren. A za Jasenovac, Crnatka. Pogodniji je za ravnicu.
• Radi se o granici hrišćanstva koju treba učvrstiti od daljeg pomijeranja na zapad a za to nisu odgovorni hrišćani Zagreba i Beograda nego ovdašnji. Mada ne treba imati ilizija o epohalnim i milenijumskim poslovima ali, jamačno, nemamo pravo doprinositi najezdi i prodoru islama na zapad.
• Hrvati u BiH su nekada bili u onoj dvojci pa su onda, slušajući velike stratege poput Crnatka i Govedarice, još pri ulasku u dvojku, došli dotle da nisu ni u jedinici. Nisu nigdje. Saradnja sa Hrvatima pomaže i Hrvatima ali pomaže i Srbima. Ako Hrvati u BiH imaju svoju državu, Republika Srpska je znatno rasterećenija. Gotovo je nemoguće ukinuti dva entiteta a moguće jedan.
• Nije važno da li je mačka bijela ili crna. Važno je da lovi lavove. Republika Srpska je presudna a ako će, u procesu njenog očuvanja, države formirati Krivi Do, Svrdlovci i Brgula, jebe mi se. Nije problem što se Hrvatima treći put pravi država, mada je to sranje Gatačkog Govedarice, nego je problem da Srbi naprave svoju.
• Sporazum Dodik – Čović upravo je znak kraha Prudskog procesa.
Za ostala pojašnjenja će morati da plate, mislim na dvojac C/G.
Srpska politika mudrosera koji iz svoje vrtače, duplje i jazbine vode stratešku politiku, usmjerenu u vijekove unazad, zanoseći muda Hajduk Stanka sad prema ovoj strani svijeta, sad prema onoj, dovela je do velikog prosperiteta Srba u Hrvatskoj, Srba u Federaciji, Srba na Kosovu. I Srba u Crnoj Gori.
U tu sortu mudrosera spadaju i C/G.