петак, 25. јул 2008.

SLIČICE O MASOVNOJ GLUPOSTI
Veliko je pitanje zašto se u trenutku propasti bilo kojeg sistema pojave budale kao spasioci.
Još je veće pitanje zašto se široke narodne mase u tim istorijskim trenucima povedu za budalama i pretvore u mase za masovno uništenje.
Jedini razuman odgovor je da je u tim prelomnicama, a i prije njih, razumnih malo a i to što ih je nesposobni su. A budale, stradijevci, slijepci, mediokriteti, kretenoidi i ludaci, pošto nikad nisu imali priliku, ugrabe je u trenutku propasti. Sav masovni ostatak jedinki ne može da funkconiše bez sistema, jer je sva ljudska priroda sistem i ništa drugo, i prihvata budale kao sistem. Čak se vrlo brzo konektuje u maticu i podržava ih.
Sličica 1
Advokat Radovana Karadžića intelektualizira o tome kako će avion koji će trasnportovati optuženički teret u Hag sigurno pratiti dva MIG-a 28. Po tome koji je advokat izabran za prve dane zavoreničko-optužničke slave, vidljivo je koliko je Radovan K ozbiljna srpska priča. Nimalo. Advokat mi liči na prilježnog pripadnika KLA, kluba liječenih alkoholičara, koji je počeo da se opija kada su uvedene dvadesetosmice.
Sličica 2
Stipe Mesić, folklorizirani predsjednik Sanaderove Hrvatske, kaže da je Radovana K neko izdao. Tako je završio i Karađorđe, kaže. Da li je moguće da ga niko nije obavijestio kako je izdan Gotovina i da je njegovo hapšenje u nekom španskom restoranu isto tako infantilna priča kao i hapšenje Raše Sa Planine u autobusu koji se valja niz jednu beogradsku padinu. A da o sličnosti magle o lijepoj dami sa Gotovinom i nekoj Mici Rašinoj ne govorim.
Sličica 3
Mladem Bosić, jedan od Optuženikovih nasljednika na mjestu predsjednika Esdeesa: suđenje RK je suđenje Republici Srpskoj. Kao da slušam Zlatnog Lagumdžiju. Radovan ima veze sa Republikom Srpskom koliko i bijeli međed sa stvaranjem santi leda. Upravo onoliko koliko je u trenutku hapšenja imao veze sa medicinom.
Sličica 4
Miroslav Lajčak, na pitanje da li će Optuženikovoj porodici dati dokumente da ode u BGD i vidi oca i muža: Žrtve nikada neće imati priliku da vide tatu. Glup pokušaj da se bude patetičan ili iznad situacije. Ako postoje razlozi da im se uzmu dokumenti onda su to i razlozi za zatvor. Sve ostalo je demonstracija turske okupacije kada nisu ni postojali lični dokumenti. Ne možeš, Miroslave, uzeti Župljaninovoj porodici, npr., dokumente pa kad ga oni tamo, njegovi, uhapse, mirno ih vratiti. Moraš položiti račune o tome ko je koliko bio mreža podrške i koliko su to razlozi za oduzimanje dokumenata. Da li smo svi zločinci, da li smo svi raja, kmetovi i gvantanamovci?
Sličica 5
Neartikulisani kišni ljudi u Sarajevu, u noći hapšenja Radovana Optuženog, priređuju grupne izlive ushićenja primjerenog pobjedi fudbalske reprezentacije BiH u Zenici.
Sličica 6
Artiklisane grupe potkokardaša, šajkačaša, vučićevaca i šešeljeve mlađi u BGD, traže slobodu za Radovana a da pri tome nemaju pojma o kome se radi.
I kad tim i drugim sličicama dodamo fabrikovane storije o životu Radovana K u bjekstvu i skrivanju, koje služe kao mamci za javnost, kolektivnu sadomazoterapiju i podsvjesno forsiranje nedoraslih političara pa i za upravljanje trendovima i tokovima, jasno je da od tog drveća niko ne vidi šumu. Jednako rulja kod Vječne vatre, rulja na Terazijama, Lagumdžija, zaluđeni novinari koji govore o Balkanskom krvniku a radi se o običnom prevarantu...
Misliti da je Radovan Karadžić uzrok, kreator i izvršilac svih ratnih zločina u BiH, da njegovo hapšenje znači početak rata za ratnoželjenu islamsku BiH i da njegova osuda rješava sve ovozemaljske probleme Sarajevske Bosne, istorijski je neodgovorno i plitko. Istorijski je nepravedno prema običnim ljudima kojima se podastire varka i opsjena, ista onakva kakvu je Radovan Karadžić podastirao Srbima.

Нема коментара: