петак, 6. јун 2008.

PRIVODJENJE LAGUMDŽIJE POŠTENJU
Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, odnosno skupštinskoj većini u predmetu Narodna imovina protiv Lagumdžije, skidam i fes i šubaru.
Pravda je možda kvadriplegična ali je dostižna.
Taj narečeni, stilizovani, fejsliftirani, sveznajući i svemupopujući Lagumdžija, neka vrsta federacijskog Mihajljice, iskoristio je demokratičnost pretpotopne situacije u BiH, mislim na vrijeme prije prvih višenacionalističkih izbora, i preuzeo svu imovinu od Centralnog komiteta Saveza komunista BiH. Ne sjećam se ko mu je to omogućio ali pošto kod mene ni predratni zločini ne zastarijevaju, treba ga goniti kao saučesnika u pljačkaško-zločinačkom poduhvatu.
Ni po kojem pravu Lagumdžiji i njegovoj tadašnjoj, a pogotovu sadašnjoj, Esdepe, ne pripada imovina za koju su komunisti krvavo plaćali članarinu (jer, ako ne platiš za tri mjeseca, tvoja osnovna organizacija Saveza komunista, temeljna OOSK, isključi te i istjera sa sastanka pa ti gledaj kud ćeš).
Čak i da su zadržali ime Savez Komunista BiH, ili SK Zlatka i podmlatka, ili Zlatni Savez Komunista Lagumdžije i drugarica i drugova, ne bi mogli naslijediti tu imovinu. Ne bi bili partija cjelovite i cijele BiH. Ali ne bi imali ni pravo na to. Savez komunista je sveta politička organizacija koja se ne nasljeđuje. Sramotno bi bilo za komunizam da Zlagumdžija nasljeđuje i nastavlja ono što je radio Drug Tito.
On to i ne zna. Njegov, i ostalih ispodsrednjepozicioniranih Brigića, Komšića sr. i sedamdesetak sekretara, najveći je domet čaršijska mahinacija pod kodnim imenom: hapi, ba te nekretnine.
Taj opsjenar socijaldemokratije obmanuo je vlasti tadašnje Prelazne BiH, obmanuo je Demokrate iz D-stranaka (SDSDAHDZ), obmanuo je Alijinu Republiku BiH i u ratu bio u vlasti, obmanuo je, poslije rata, međunarodnu zajednicu i predstavio se kao socijaldemokrata i dragocjeni nenacionalist uzevši im milione maraka i funti za tobožnji politčki projekt stvaranja velike stranke i preobražaj BiH u Raj, obmanuo je birače i biračice.
Jedino nije uspio obmanuti Zastupnički dom PS BiH.
Ovom odlukom ZD PS BiH, konačno se ispravlja neopravda prema druigim strankama koje su, kakve god su i štagod ja o njima mislio, morale da muku muče, od kupovine do otimanja, oko prostora u kojima će djelovati.
Treba im, Esdepeu, sve to oduzeti i još teretiti ih za ono što su zaradili.
Ako bi željeli neku crtu samilosti, mogli bi formirati javno preduzeće Poslovni Prostori Saveza Komunista pa raspisati konkurs za direktora.
I ostaviti mu poštenu mogućnost da konkuriše.