субота, 27. мај 2017.

ПОКУШАЈ ДА СЕ ОД
ГОВЕДАРИЦЕ
НАЧИНИ ЛИДЕРСКО ЛИЦЕ
ЗАВРШИЋЕ СЕ
ТЕТОВАЖОМ КОД БРИЦЕ

Вишемандатно пропадање Есдееса није нанијело никакву штету Републици Српској.
Али јесте Савезу Независниох Социјалдемократа.
Који у три изборна наврата није умио то да искористи.
16е, 14е и 12е.
12е. Кад је Додик печатовао Кандидате за Начелнике и кад је изгубљено 20 општина. А без икакве снаге Есдееса која би могла послужити као оправдање.
14е. Када се није ударило, довољно и јасно, на издају Иванића, Сазапа и Есдееса. На то да муслимански гласови и мешетарења одређују ко ће водити и представљати Српску. Већ ангажована нека сулуда београдска Агенција која се у Изборе, у Српску и у Политички Мозаик, овдашњи, разумјела Комараукривкурац. Па је Додик побиједио за длаку.
16.е. Када је много општина препуштено Коалиционарима. Који немају локалног политичког упоришта. То је дијелом из страха, дијелом из нерада и расапа организационе структре Странке. А дијелом из кабинетизације странке у чему је бацање граха потпуно затворено и манипулативно тоталитарисано.
Како је падао и расипао се Есдеес, рунио се и квалитет Организационе Структуре Есенесдеа.
А лако је, данас, у Цијелој Српској, могао бити, као што је у Бањалуци.
Док сам био Извршни Секретар, стопут сам чуо како Организацијом може да се бави само будала као Васић. Или, Васић опет није успио да постане нешто, остао у Организацији.
Суштина је у томе да Организацијом не треба нико да се бави, ударнички, жртвовано и убудале. Концепт и унутарстраначка демократија и процедура, поставе се тако да хиљаде људи ураде помало а да један не мора да уради све.
Тако већ мјесецима у Бањалучкој Градској Организацији нема Једног Сиротановића. Али 250 Мјесних Одбора је успјепшно обавило изборе за Савјете Мјесних Заједница а сада проводи унутарстраначке изборе.
Дугорочно. Већу цијену ће платити Есенеде него Есдеес.
То би требало да буде опомена.
Есдеес не може зауставити силазни пут.
Очекивање да Говедарица постане Лидер и да Есдеес усмјери ка Западу је очекивање, пројектовано са стране, да постане Политичка Пичка.
У Есдеесу није могућа лидерска технологија, чак и да је Говедарица способан за то.
Есдеес се не може отргнути из феудалних раља Обрена и Миће, из ситног личног потуриштва Мектића и Шаровића и перверзног подводништва и накурњаштва Младена Иванића.
Есенесде треба да крене са Бубњевима Српске Издаје. Под прозорима Есдееса. И да не престаје до Избора 2018е.
Да упостави страначку организацију по Бањалучком Принципу, а не по Кабинетском, Додиковом и Реко Миле рецепту.
И да 2018е, приђе броју од 40 Народних Посланика.