среда, 8. фебруар 2017.

БАКИР ИЗЕТБЕГОВИЋ,
МВП СВИХ ВРЕМЕНА
РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

Без обзира како се заврши  најновија Ћумез Сторија, из Бакир Сарај Чадора, аматерски политички пројект ревитализације Тужбе против Србије за непостојећи Геноцид у Босни и Херцеговини, Република Српска из ње мора извући само дугорочне науке.
● Сарајевска Политика, Политика Сарајевског Бошњачког Круга, никад није била аутентична ни аутохтона. Стога ту чињеницу треба узети у обзир у свим будућим догађајима и предвиђањима.
● Учешће у Власти на нивоу БиХ, какогод се то звало, а најреалније је да се зове Попуна Мозаика мјестима која припадају Републици Српској, треба практиковати крајње хладно и егзистенцијално. По систему трипартитног интереса. Ако Република Српска нема интереса од тога, за то се не гласа.
То подразумијева да се из употребе, али и из политичких глава, избаце синтагме о Коалицијама, Програмима, Интеграцијама...
У Сарајево, у МЗИ, Мозаик Заједнички Институција, не иде се ради БиХ, ради Европских Интеграција, ради Програма, напретка, демократије и суживота.
Иде се само због тога што још није вријеме да Република Српска буде Самостална Држава.
● Увијек је водећој бошњачкој, сарајевској, Политичкој Странци, главни партнер, ослонац, логистичар и коалициона стожина, Америчка Амбасада.
Тако је било Лагумџијином СДП-у, док је Злаги био маскота Амбасадних Игара.
Тако је и сада Бакир у Коалицији са Ам Амб, кад је, коначно, доживио три истовремена доба, постсилајџићевско, постлагумџијевско и постцерићевско.
Зато сада, Бакир, има двије жене. Једну Себију и другу Садију, како, покући, зове Амбасаду САД.
Неко други у том комплоту може бити само испод сећије, или испод синије. Па, кад затреба. Као сада Савез За Промјене.
Колико је Ам Амб у Сарају добила осиљење, потврдио је недавно и телефонски терор изјесног Јиа, над Предсједником Републике Српске. Добро је то Додик дао у јавност.
Педесет Нијанси Америчке Крволочности.
*
У актуелном процесу Обнове Тужбе Против Србије треба узети у обзир све горенаведено и овдјенепоменуто.
Јасно је да се ради о процесу који је пројектован за мало шири Балкан а не само за Босанске Брдусине.
Јер, Бакир не би смио ништа да уради без Себије и Садије.
А и Инцко говори о поштовању Права. О чему говори и Бакир. Ко смо ми, то јест Себија, Садија и Ја, да имамо право да обуставимо Право и да спријечимо да Судови дају коначну ријеч.
Треба узети у обзир да се међународноправно, чак и ако се Обнова покрене, мало шта може постићи.
Али се тим процесом може купити доста времена, до очекујуће констелације за редизајн или палеж Балкана, утицаја на ЕУ или на Русију, до повољних вјетрова за пловидбу Велике Албаније према сјеверу... а, успут, се може манипулисати Србијом, која је слаба, као Свадба без Младожење, Младе, Кума и Старог Свата.
*
Шта Република Српска треба да учини.
● Да припреми сет политичких мјера, од увођења Српског Рачуна ПДВ па даље.
● Да све одлуке лоцира у Народну Скупштину Републике Српске.
● Да све износи јавно.
● Да се мане било каквих нагодби.
● Да избјегава Лидерске Сесије.
● Да Савез За Промјене иступи из Сарајског Комплота подршке Бакиру и СДА. То значи да не гласа онако како гласа СДА.
● Да министри СЗП у Савјету Министара поднесу оставке и да се уђе у процес консултација, мастурбација, турбуленција, до Општих Избора. А након Избора наставити са истим и сличним.
● Да СНСД ни у једној ситници не замјењује СЗП у Сарајеву. Да се прави луд и да прије било које сједнице зачуђено пита Шта се догађа. Драги Недиме, шта нам ово раде.
● Да, СНСД, Организацију почне да спрема за Опште Изборе. Јер ће 2018а, ако икад дође, бити најпресуднија у изборном смислу и за Републику Српску  и за Насеобину БиХ.