петак, 10. фебруар 2017.

КОНФУЗНО И АМОРФНО
ПОНАШАЊЕ ЕСДЕЕСА
И САЗАПА
У РЕВИЗИОНОЈ КРИЗИ
ГОВОРИ О НЕДОСТАТКУ
ЊИХОВОГ КОНЦЕПТА
ЗА РЕПУБЛИКУ СРПСКУ

При томе није толико битан Савез За Промјене јер то Бакирово Измећарство и није ни конструисано као цјеловито, компактно и политички аутентично тијело већ као лажни српски потпорањ у власти у заједничким органима, који омогућава дјеловање Бакир Чадор Сараја као Босанске Власти, нарочито миле Једној Амбасади и Бриселу.
У исту сврху служи и Човићев ХДЗ.
Али. Човић и ХДЗ, односно ХНС, имају свој циљ и концепт. Они, на страну што морају да учествују у Заједничкм Институцијама јер су добили већинске легитимне хрватске гласове, судјелују јер на тај начин ојачавају своје захтјеве гледе опкоља избора Хватског Члана Предсједништва и гледе Федерализације која је миомирисна именица за Трећи Ентитет.
Шта од тог учешћа у мозаику Заједничких Институција имају Сазаповци.
Немају ништа.
● Немају гласовну већину у Српској
● Немају власт у Српској
● Немају Политички Програм за Србе и Српску, којег би ојачали и, корак по корак, реализовали.
● А и да имају, не могу га реализовати, корак по корак, јер немају власт у Републици Српској.
Стога се у протеклим данима и недјељама, поводом Бакирове Ревизионе Кризе Сазаповци и Есдеесовци представљају једном конфузијом у којој је јасно да ту нема никаквог смисленог програма.
Иванић говори о кризи и повратку уназад.
Говедарица говедари о Бакировој жртви Стабилности Региона.
Бореновић говори о неколико изгубљених мјесеци. А на питање новинара Вијести.ба, неколико пута поновљеном, Што га не пустите, Бакира, да иде у ревизију јер ће пропасти, он изричито каже да не желе да изгубе ни мјесец ни два.
Главно питање је Зашто да не изгубе мјесец или два. Каква је то драгоцјеност у Сарајеву, која проистиче, за Републику Српску, из учешћа у том мозаику.
Александра Пандуревић, пак, каже на свом твитер налогу, да се треба понашати као змија, бити лукав и чекати шта ће Бакир да уради. Да не треба да Сазап својим повлачењем из власти и потезима, изазове интервенцију против Српске. Неку окупацију, Нато или шта.
Сазап не разумије.
А не разумије зато што нема свој Политички Програм За Републику Српску.
● Без обзира да ли ће Ревизија бити покренута, без обзира како ће тај процес завршити ако крене, цијела сторија јесте Политички Чин и тако се према њему треба односити.
● Ревизијом и Тужбом према Србији, Сарајево, и Америчка Амбасада, и Странци Унитарци, гађају Републику Српску. Не гађају Србију. Србија је већ јебана и лежи гола на раскршћу.
То је та дугорочна опасност за Српску коју Сазап не види јер нема дугорчни Програм За Српску.
● Излазак из Власти значи оставке Сазапових Министара у Савјету Мнистара и значи негласање у Парламентарној Скупштини БиХ уз СДА.
Тако нема власти на ниову БиХ. Нема Већине. Као и да није конституисана послије Избора.
А сокачка прича да ће замјеници муслимани замијенти Српска Министарска Мјеста, смијешна је.
*
Јасно је да ће се овај Узбакирстан, сврставање Есдееса Уз Бакира, и у случају Референдума, гдје је Српској било важно а они су само формално то подржавали, и сада, у сучају Ревизије Тужбе за Геноцид, гдје је Србији важно, мада то Србија, она елитна, политичка, и не схвата, и не чеше се, коштати Есдееса Избора 2018е.
То требада буде аларм Есенесдеу.
Да се темељно реорганизује, да на прво мјесто стави своју Страначку Организацију са неслућеним потенцијалом, да се ријеши баластних материја, о којим сам много писао, да сруктуру пропусти кроз неколико мрежастих филтера и да горње калибраже, оне крупније каменице, углавном одбаци на јаловину, да предност да Мјесним Одборима а не Тајкунима, Мајкунима и Феузелцима, и не Сигурним Гласовима или, недајбоже да се нека будала сјети Капиларних Гласова.
Уз то би требало размислити и о промјени имена Есенесдеа.
Јасно је да је СНСД профилисан као Национална Странка, као Странка Самосталности Српске, као Странка Социјалног Савеза.
То треба даље формализовати и програматизовати.
А то ће привући и нову подршку, чланствену а нарочито јавносну, политичу и гласовну.
Јер је Есдеес, као Национална Странка, изгубио своју шансу да одскочи са дна.
И све се више закопава у труле даске под ногама.