четвртак, 19. јануар 2017.

ФУНДАМЕНТАЛНИ
МУЏАХЕДИНСКИ
ТЕРИТОРИЈАЛИЗАМ
БАКИРА ИЗЕТБЕГОВИЋА

Дошао је историјски и повијесни тренутак да Срби и Хрвати у БиХ престау да буду Пичке.
Сада је најбоље вријеме да се супротставе, јавно, програматски, уставно, дејтонски, Бакиру Изетбеговићу и његовој панчадорској сокачкој филозофији прекривања цијеле Босне и Херцеговине и огртања у никаб из којег ће да вире само Очи Сарајева.
Сада, јер Велике Плоче Зла, америчка Неолиберална Клинтонија и Ерфорс Територијализам, и њемачка Панциреунија, укопале су се у мјесту и мељу у празно.
Тиме Сарајски Унитаризам почиње да ради против Бошњака и Сарајева.
Та традиционална српска и хрватска уљудност, увиђавност и сусретљивост, долази у Босни и Херцеговини до ивице Страдије.
Бакир Изетбеговић је у интервјуу загребачком Глобусу нанизао пар класичних излизаних просерица за дневну упорабу али је рекао и двије важне ствари.
● Бошњаци не теже унитаристичкој БиХ нити желе остваривати доминацију над друга два народа. Али неће трпити ни доминацију других над њима ни на једном педљу Босне и Херцеговине.
● Федерализација је неприхватљива, нарочито по етнотериторијалном принципу.
Ако прву реченицу прве ставке сматрам гологузом глазуром страним новинарима који нису упућени у све састојке специјалитета Бурек Унитарлук, Бакир Изетбеговић је изрекао најбезочнију територијалистичку освајачку политику као трајну оријентацију Бошњачког Политичког Круга. И вјерског и паравојног.
Федрализација и Конфедерализација су уграђене у Дејтонски Споразум као и у, његов Анекс, Устав БиХ.
Федерација БиХ је Федерација жупанија и кантона. Иако је у почетку титулисана као Муслиманско Хрватска Федерација.
БиХ је састављена, у Дејтону, пошто су у Дејтон као такве и стигле, од држава, Федерације БиХ и Реублике Српске. И то може бити само Конфедерација.
Све постдејтонске активности СПК а касније БПК, пошто је елиминисан Лагумџија са својим еуропским лажима о Социјалдеморкатији у Сарајеву и у Бошњака, муслимана, јер Социјалдемократија у муслимана звучи потпуно немогуће, ишле су за тим да у Федерацији униште федерализам а у БиХ конфедерализам.
То се и данас чини. Уз помоћ ВП, ОХР, ПИК и Ам Амб.
Питање БиХ није српски напад на Дејтон. Питање БиХ је повратак БиХ на Дејтон.
Бакирова теза да Бошњаци неће трпити доминацију над њима ни на једном педљу БиХ, најкрволочнија је ратна претензија над БиХ. Над Републиком Српском. Над Србима и Хрватима.
То је бошњачки, Бошњачког Политичког Круга, превод познате катаклизмичне поставке да је Српска Земља тамо гдје су Српски Гробови.
И тако ће и проћи.
Ну.
То Срби и Хрвати не требају да чекају.
Морају дићи политички, дејтонски, национални глас у захтјеву за поштовање Дејтона и тронационалне равноправности.
Нарочито Срби и Хрвати, Човић и Савез За Промјене.

Укочите подобро те Европске Интеграције. Али кочницу Сарајевском Унитаризму повуците до краја.