понедељак, 16. јануар 2017.

САВЕЗ ЗА ПРОМЈЕНЕ
И МАГЛЕН ИВАНИЋ,
У СТРЕЛЦЕ

Појављивање Маглена Иванића на целодневној страни београдске Политике, знакоочито је.
Декларација Александре Панд о привржености Дејтону и убрзаним европским интеграцијама, најављена у Народној Скупштини Републике Српске, други је фронт некад јединственог двојца Иванић – Есдеес.
Младен Иванић је, од предаје Педепеа Бореновићу, кренуо властитим Игманским Маршем. Почео се приближавати Додику и Палати Предсједника, почео србовати у дотад неизнуђеним кличинама и непримјереним његовој генералној оријентацији Толерантера, Компримисера, Искусног Дипломатера и Преговарача, те почео звати Николића у Сарајево, што није знак његове регионалне добронамјерности већ промовисање улоге доводича омраженог Четника у Сарајево, нешто као Бадњак у Предсјеништву, Николић у Сарајеву, те се примакао Вучићу, улазећи у све већи хладан простор између Вучића и Додика који је наступио од дана када је Вучић одбио да гласа на Референдуму.
Дакле, одступање са мјеста Предсједника ПДП и интервју Политици, једна су, добро пројектована, линија.
Обзиром да Вучић у Политици уређује само Укрштене речи и афоризме.
Пандуревићка, као најспособнија у Есдеесу, да наметне тему и идеју, а и најобразованија и најпоткованија, те, богме, и најчангрозврзљавија, лансира идеју о Декларацији.
Без обзира што не знамо шта ће у њој бити и како ће проћи у Народној Скупштини и Јавности, одмах је уочљиво да се ради о Политичкој Шизофренији.
Немогућа је Приврженост Дејтону и убрзање Европских Интеграција. Јер сви желе Европске Интеграције да искористе за Унитаризацију. Чак и Човић.
Ну. Декларација Пандуревићке је, у суштини, очување садашњег стања у коме је Сарајево у апсолутној предности. У Интеграцијама Српска једина губи. Као што је данас видљиво са ССП.
Таквих малих губитака, у убрзаним Интеграцијама биће толико да ће Српску потпуно уништити.
Шта је суштина развијања Савеза За Промјене у стрелце.
Иванић иде у Републику Српску и у Београд.
Есдеес, и Сазап, остају у Сарајеву.
Бањалука и Власт Републике Српске остаје изван.
Сазап и Есдеес су једини савезници Бакира и Сарајева. И сви угаоници уназад два мјесеца, од пријетњи Говедарице Српској ратом, до Пандекларације, говоре о томе да не одступају од свог Пробосанског Пута. И да планирају да са Бакир Чадором праве власт и након Избора 2018.
Маглен Иванић, пак, трасира повратак у Републику Српску. На мјесто Предсједника Републике. Стога и диже националну љествицу. Националан а Нестраначки, СТЈ. Јер је процијењено да, ако  се изузме Додик, нема ко да га, и у СНСД, прати и да му парира у упакованом и отвореном, Српском Национализму.
То би била идеална комбинација за Амбасадне и Чадорске Кројаче.
Сазап у Сарајеву, Иванић у Бањалуци.
СНСД и припадајућа Коалиција морају да се тргну из Зимског Сна.