уторак, 17. јануар 2017.

ТРИ СУ СЕ ТЕШКА ЗЛА
УКОПАЛА У МЈЕСТУ.
ВЕЛИКА ШАНСА
ЗА СРПСКУ.

Велика Свјетска Плоча Зла, траје дуго и размножава се. Они који су на било који начин, сисом или пупчаницом, повезани с њом, понашају се, у својој легаји, као и она. И производе Зло.
Нас су, овдје, притискале три такве плоче. Од којих су двије сисале ону велику свјетску. Овдашња, најмања, сисала је, углавном, ону средњу.
Те Плоче Зла су.
● Запад. Што укључује САД, Неолиберализам, З&ФТ, Морганизам, Финансијерски Територијализам, Трио Зла БББ, Буш Бил Барак.
● ЕУ. Са својом тоталитарном бирократском политиком условљавања, диктирања, економског експлоатисања и националног понижавања и уништења.
● Сарајевски Унитаризам. И његове примитивне провинцијалне фантазмагорије да игре Велике Плоче Зла, која је притискала цијели свијет, преведе у своју корист и искористи за стварање Босанске Босне, једног смрдљивог ванременског једновјерског ћумеза у Европи. Уз протјеривање и уништење Срба а и Хрвата.
Те три Плоче Зла притискале су и дјеловале, синхронизовано. Иако то није увијек била директна политичка контактна трансверзала.
Али, главна особина Плоча Зла, као и свега, јесте да се Зло и телепатски преноси на ниже нивое а да нижи нивои, да би припадали, дјелују и са већим Злом него што би, у директној надређености, неко од њих тражио.
То је свеприсутна особина трендова и времена.
Сада, међутим, Велика Плоча Зла почиње да се закреће.
Трамп, као новоизабрани Президент, најављује низ нових корака, нових углова, нових смјерова. Чак и да све остане на општој предизборној декларацији, јасно је да се Велика Плоча Зла, Америка, мијења.
И без Трампове констатација, јасно је да је Нато застарио. А тиме је застарила и Велика Плоча Зла. Избубила је свјетски рат. Њен Стаљинград је Сирија.
И да се мијења њен однос према Нато Пакту и Европској Унији. Двјема најефикаснијим и потпуно синхронизваним полугама.
Трампова оцјена да је ЕУ алатка Њемачке, у тешку позицију, нарочито послије Брегзита, ставља Меркелову и цијелу Њемачку.
Та ЕУ Плоча Зла, због тога слаби. Иако то није главни узрок. Јер, концепт ЕУ, као бирократизовани Неоколонијализам, као генератор Неслободе, економских крсташких похода и црвица држава и нација, доспио је у празан ход, одавно. Њене гусјенице врте се у празно. Она је трбухом насјела на ледину.
Клинтонизам, који је као дио Велике Плоче Зла, потпуно пропао, био је уз ЕУ, директни покровитељ Босанске Плоче Зла.
Ти су јој покровитељи директно давали сисе. Чешће курца, додуше. Оног за пушење.
Тако је и Босанска Плоча Зла дошла у празан ход.
Није то са Клинтонизмом и ЕУ главни узрок.
Јер. Атрофијом Охаера и снажном политичком оријентацијом Републике Српске у одупирању Унитаризму, уздању усе и у своје референдуме, и, уопште, окретањем Самосталности, што је претходило сипљивости Охаера, Босанска Плоча Зла стала је и почела да клизи назад.
То изазива одређене потресе, сарајевску политичку нервозу и слично, али процес се неће моћи зауставити. Као ни онај у Бриселу, као ни онај у Вашингтону.
Република Српска треба много више памети него што је досад показала, да овај сумрак Плоча Зла искористи за себе.
И своју Самосталност.
Било би добро да је и Србија у том процесу. Али није.

Она, чак, може постати, послије избора ове године, и Помоћна Босанска Плоча Зла.