петак, 2. децембар 2016.

ЗАШТО СРБИМА
ВЕЗАТИ
МОСТАР
ОКОВРАТА

Џонатан Мур је данас изјавио нешто о Мостару.
Има добра ствар која се римује. Али.
Ако занемарим чињеницу да Голомур нема паметнијег посла, да је он потпуно некомпетентан јер је Американац на челу Мисије ОЕБС, европске организације за безбједност и сарадњу, да користи синтагму Босанци и Херцеговци, што је неидентификовани космички шифровани језик иза којег се крије елиминација Срба и Хрвата у БиХ, као и то да је и он одговоран што у Мостару десет година нема Избора, мада не знам шта ће им, могу, једино, да скренем пажњу на његов став да Рјешење за Мостар мора укључити и Хрвате и Бошњаке и Србе.
Срби су, нажалост, ријешени у Мостару.
Нема их.
То што их има, као повратника, то је минимално. Они што су остали у Мостару, боје се и својих избора и гласања. А то што је сједиште епархије у Мостару и што се обнавља она велика и презначајна богомоља, дуг је Божијем Православљу.
Пошто је Мостар уништен као тронародни град, треба га предати Хрватима.
То неће нешто нарочито помоћи Хрватима али може помоћи опстанку БиХ, као троконгломератне конфедерације.
Ну. Питање је Питање Срба.
Српство у Мостару треба препустити Епархији.
А од Политичког Српства треба одустати.
Свако инсистирање на тобоже равноправном учешћу Срба у Мостару, њихово је свођење на Сејдић Финци, односно на бесконачно одуговлачење, завлачење и пропадање. Дефинитивно је убацивање Срба у Гето. Или је коначно приморавање Срба да се опредијеле и да неком буду слугани, измећари и додатак на кантару. У обрачуну Храта и Бошњака.
Међународна Заједница, пак, сигурно има намјеру да Србе у Мостару искористи против Хрвара а у корист Бошњака. То Србима не треба. Нити у обрнутом случају.
Православни Храм и Епархија у Мостару треба да буду језгро Српског Живота.

А ви, г. Мур, у Америку идите, мало. Па видите да Индијанце и Црнце укључите у Рјешење.
Маните нас те вјештачке Конститутивности у којој само Срби пуше.