недеља, 27. новембар 2016.

УПИТНИК ЕУ -
ЈОШ ЈЕДАН ПУТОКАЗ
НА СВИМ ИЗЛАЗИМА
ИЗ НАШЕ
РАСКРСНИЦЕ

Није највеће достигнуће покоравања Јавности, Држава и Нација у технологији Завади па владај нити у Стопут поновљеној лажи.
Најуспјешнија и најсавршенија технологија је Владавина Синтагмама.
Као што је и одбрана најуспјешнија кад је Синтагмама. Ако рата нема.
Кад им испалиш праву синтагму, као што је Референдум, упишају се и на пупак.
Има један стари виц о Глупом Босанцу и Богатом Нијемцу.
Вози се Швабо на море, на Јадран. Кроз Босну. У Југославији је још постојала Босна. Мечка и камп приколица. Ноћ је. Фрау пита Гдје смо. У Босни. По чему је позната. Ни по чему, овдје нема ништа, овдје постоје само изузетно глупи људи.
У том ноћном часу, под фаровима, стопира изворни Босанац. Показујући у руци цигарету а другм имитирајући Фајерцак.
Ево, сад ћеш да видиш.
Стане Швабо и покаже Босанцу на фарове. Припали на фар, немам фајерцак. Данке, каже Босанац и клекне, као да ће да попуши а не само а припали. Ухвати се за облине Мечкиног блатобрана и вуче, вуче, жиле му поскакале по врату.
Јесам ти реко, нема глупљих људи од Босанаца.
Фрау не може да вјерује. Није поријеклом из класичне фашистичке породице.
Чекај да угасим, да поново упалим, можда ће моћи.
Данке, каже Босанац.
Јесил, рођо, откопчо приколицу, мајку ти јебем, докле ћу глумити будалу. Јесам. Босанац кришом припали цигарету, усправи се, повуче дим, Данке млого. Швабо, ни сам не схватајући, убаци у брзину и крену. Данке фајн фајн, схватићеш кад дођеш на море, пичка ти матерна глупа.
Е, сад се ствар промијенила.
Глуп је Нијемац а Босанац је сиромашан.
Сад Нијемац, Еуропљанин шаље овдје Упитник да бивши Глупи Босанци попуне. Прави се Швабо, ЕУ, будала, ко ономад Босанац на фару. Као да не знају, и Швабо, и Брисел, и ЕУ, шта је и како је овдје. Као да нису у свему учествовали, све рушили, а што нису срушили, издиктирали су.
Као да сваки усрани фићфирић, Странац Усранац, који ни боју чарапа не може да погоди, овдје не зна до у најмањи детаљ шта је погрешно у БиХ и шта није добро за европске стандарде.
Та Синтагма Упитник ЕУ, само је још један једносеместарски испит вјечног студента, коме ће, кад буде на заврпној години, увести неку Болоњу.
Као сада Турској. Обустављамо преговоре.
Али та снтагма обавља своју функцију. Као и Структурални Дијалог. Реформска Агенда. Механизам Координације.
Јер читава Армија Босанаца и Босанаца, Херцеговци, на срећу, нису тако блупи,  врти се ућаврндију и егленишу, метанишу и будибогснамишу о Упитнику.
То је шанса.ба за Један Глас БиХ. То је први прави скрининг.ба. То ће ЕУ показати колико смо спремни.ба.
Видимо се у Сљедећој Синтагми.