четвртак, 6. октобар 2016.

КАКО ВЛАДА
БОШЊАЧКИ
ПОЛИТИЧКИ КРУГ.
КАО
ОСМАНЛИЈЕ.

Адил Османовић, цивилни пословњак у Савјету Министара, располаже многим парама. Он те многе паре додјељује бошњачким институцијама. А нешто отапада и костију баци и Србима у синџиру.
Жељка Домазет данас пише о томе.
Сарајевска библиотека за слијепа и слабовидна лица добила је 85.000 марака а иста таква бањалучка, тек 5.000 марака.
Нек користе штапове. То је порука Сарајева.
Сарајевска библиотека добила је 200.000 марака а бањалучка 20.000.
Земаљски музеј у Сарајеву, то је једна од установа из Седам Величанствених Државних, добио је 450.000 марака а Република Српска је, у тим појединачним износима, успјела да прескочи само љествицу на 38.000 марака.
Таквих примјера је безброј.
Занимљиво је да у Републици Српској о томе нико не говори. Ни Савез За Промјене, који је на извору информација, у СМ, заједно са Братом Адилом. Ни они што стално помињу Паре Пореских Обавезника. Ни борци за Државу БиХ, толеранцију, компромисе и кооперацију. Јер да би БиХ била Држава, морала би да равномјерно дисперзира средства.
У Суду БиХ, дејтонски непостојећој институцији, пошто је Медџиди испала кашика из меда, траје битка за насљедника. Битка траје али није неизвјесна. Бошњак ће бити. То је већ трећи мандат.
Зато су одговорни сви који су учествовали у заједничким органима. Па и СНСД.
Ну. Јебеш Медџиду. Да она није оставила управну структуру Суда БиХ без иједног Србина. Тек са једним Хрватом кога, каже радио, прогоне на пасја прескакала.
О разлици Србин у Суду БиХ и Представник Републике Српске у Суду БиХ, не бих овом приликом улазио у краћи пледоаје.
На та два примјера, видљива је босанска намјера Сарајева.
Свако ко с њима улази у коло, са Сарејвским Бошњачким Кругом, треба узети податке о расподјели пара у овом и претходна два мандата, по агенцијама и министарствима Савјета Министара.
Јебеш вјеру, јебеш идеологију, јебеш националност, јебеш коалиције, Паре Кажу Све.
Овако као Адил и као Медџида, у Сарајеву се преводи Српска Кооперативност. Савез За Промјене. Пробосанска политика Иванића и Босића. И, наравно, Шаровића.

Подијелити Све Што се Може Подијелити.