среда, 5. октобар 2016.

ШТА ТРЕБА ДА РАДИ
ЕСЕНЕСДЕ
КАД ЕСДЕЕС
ПОПУШИ НА ИЗБОРИМА

Треба да јача Организацију. Технологију.
И да одмах почне Предизборну Кампању.
Ваташ се коломасти кад кола иду узбрдо.
Кад крену низбрдо, нећеш стићи ни кладић да подбациш.
Локални Избори су степеница за Опште Изборе.
То је Есенесде имао прилику да види 2012е и да се 2014е једва спаси предсједничког пораза.
Зашто није видио прије 2012е, о томе сам писао.
Прије плана јачања Организације и Технологије, Есенесде треба да утврди постотак свог доприноса Сазаповом поразу, постотак властитог учешћа у побједи и постотак Сазаповог донаторства Есенесдеовој побједи.
Ако пође од поставке да смо најљепши и најпаметнији и да смо сами побиједили, неће моћи ништа да уради у она три посла са почетка текста.
Есенесде мора да рашчисти неразумљиву шуму страначких органа на на шиљку вертикале. Који су потпуно одвојени од организације. А Извршни Секретари за Изборне Јединице служе да ту чињеницу сакрију и замаскирају.
Кампања за ове Изборе била је неорганизована, анархична и неефикасна. Многе организације су остављене саме.
Све се то мора утврдити у исцрпној Анализи дјеловања Организације, на основу извјештаја и анализа из општинских/градских организација СНСД.
Уз напомену да неће бити урађени извјештаји и анализе ни из 20 општинских организација.
Потребно је примијенити бањалучку изборну технологију која почива на принципу Један Мјесни Одбор – Једно Бирачко Мјесто. Тај концепт је био инсталиран али се врло брзо одустало од њега јер се Феудалцима и експлоататорима политичке робне марке СНСД није допала дистрбуција важности, па и моћи, у Мјесне Одборе.
Занимљиво је било гледати како посматрачи других странака у Бањалуци, на Бирачким Мјестима, бече очи на посматраче СНСД. Шта ви то обиљежавате, откуд вам спискови, куд их носите, коме шаљете поруке.
Есенесде није у обавези према себи.
Побјеђује већ толико дуго.
Есенесде је у обавези према Републици Српској.
Јер се од 2006е оглашава са Српском у свом циљу и у порукама, а не са причом о себи.
Јер је остао једина валидна политичка снага која може да носи и Политику и Национални Интерес.
СДС и ПДП не могу да се опораве, трансформишу а нарочито не могу да крену у узлет. И кад би могли, треба им деценија. Као што је требала и Есенесдеу, до побједе 2006е.
Јер још задуго неће овдје доћи нова политичка снага, национална демократска странка, која ће радити у интересу Републике Српске.
Јер ће Сарај Чадор и Једна Амбасада покушати, поред осталог, и да за 2018у спреме нову вјештачку слагалицу Издајника, Колаборациониста, Компромисера и Мекушаца.
Зато Есенесде мора да догради Организацију, побољша Технлогију и почне Предизборну Кампању 2018.

И зато, сви имају времена а Есенесде га нема.