субота, 15. октобар 2016.

У КОМ ЋЕ СМЈЕРУ
ИЋИ СРЕБРЕНИЦА

Као што је добијен миг да се од Сребренице прави Велика Сцена Геноцида, тако је и сада добијен миг да се са побједама у Сребреници стане.
Они који, искрено, запјењено, крвожедно, у Сарају, кукају о губитку Сребренице, о Робовима, о Издаји СДА и Бакира, па текичку и Дураковића, нису присуствовали добијању мига а нико их није на вријеме обавијестио.
Бошњачки страначки аранжмани су одувијек побјеђивали у Сребреници на основу инжењеринга, шибицарења, лажи, лажног жртвеног национализма. У стварности, скоро увијек су побјеђивали кандидати неке од Странака из Републике Српске.
Дио тих аранжмана открио је Суљагић у свом јадиковском интервјуу неком сарајском медију.
Нико ове године није издвојио средства за регистрацију бирача. И то. Кука Суљагић.
Никоме од њих није било сумњиво кад се турчин Десница повукао из утрке за начелника Сребренице.
Као што никоме ни сада није сумњиво то што је онај Интернационални Статистићар дошао у Сарај и, по верзији Миљацке, признао и верификовао резултате Пописа, а по граху, како је пао, лијепо им је рекао сљедеће: То што се слагали пет, шест посто, то је код вас уобичајено.
Миг за Сребреницу је сигурно добијен. Иначе се Десница не би повукао.
Да ли је Попис дио аранжмана то је тешко установити.
Али је веома могуће да Међународна Заједница, без обзира што то широко звучи, инсистира да се у БиХ прекине са лажима. И о мртвима и о живима. Јер ће те лажи да разбију БиХ. А већ су је толико разбиле да се ни новим грађанским ратом не може спојити.
Зато је прихваћена једна болна и једна безболна варијанта. Болна је објективан изборни резултат у Сребреници а безболна је рећи им да су слагали са Пописом и тако га што прије завршити.
Ну.
Пошто се Међународној Заједници не може вјеровати, остаје и други Пут Сребренице.
Постоји реална опасност да се Сребреница, пошто је и изборно смјештена у Републику Српску, претвори у нови камен око врата.
И искористи за притисак на Српску, на власти Српске, све до службеног и званичног признавања Геноцида којег није било.
Тако би се са једне од најпресуднијих лажи у БиХ скинуо ореол лажи. Српским признањем.

Сребреница захтијева стални опрез.