недеља, 16. октобар 2016.

ВУКОДЕРИЦА
НА ПОЛИТИЧКОЈ СЦЕНИ
РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

Шта ће донијети избор Вукоте Говедарице за Предсидетеља Есдееса, осим што ће гатачким Есенесдеовцима омогућити правдање, Изгубили смо, па Говедарица је из Гацка, овдје су јаки ко црна земља.
Неће донијети ништа.
Ни Српској Демократској Странци ни политичкој сцени Републике Српске.
● Есдеес је таква шаховска табла да је Вукота Говедарица једина фигура која је могла да се помакне. Других имена нема јер је Пробосић све елиминисао, на разне начине а, углавном, покушавајући да учини да то изгледа добровољно или самокривњом.
Стога је приједлог Говедарица за предсједника прошао без било каквих потреса. Што и јесте најопасније за Есдеес.
● Говедарица је једини лоциран на Политикој Сцени Српске па је бољи кандидат него неко ко ради у Мрском Сарајеву. Ако је неко тако размишљао. Пандица Џеврије је елиминисана јер је женског рода. Мићо је изгубио дах у  38. километру маратона, Обрен је профанисан а и да није домет за те послове му је никакав.
Тако се Есдеес довео у ситуацију да је Драган Чавић најбољи кандидат за Предсидетеља.
● Вукота Говедарица изванредно одговара Странцима Усранцима и Једној Амбасади.
Његова карактерна сипорекс структура, релативна младост и политички аналфабетизам, омогућују да га се обликује у било ком смјеру. Онако како се од Аце Сто Муслимана створио Универзални Пријатељ.
Добоме, тај пројект би ступио на снагу онда када се побиједи и сруши Есенесде.
● Говедарица је географски једини могући потез Есдееса. У Бањалуци немају ништа. Као и у Приједору. И у Зворнику. За Добој и Бијељину сам рекао. У Требињу и Фочи исто ништа.
Вукота је безболна географска фигура јер се играњем на некога из блискосарајског, бијељинског и добојског региона, долази у сукобе са два друга.
● Говедарица није капацитиран да води политичку странку. Његово политичко образаовање никакво је а схватање НДД Сфере крајње је провинцијално и ендемско. Његов карактерни политички лик је настао у подручју Херцеговине, у гнијезду глагољивих и приповједачких радикала типа Вука Драшковића. То је подручје, још увијек, подручје Турског Друма. У ширем коективно психолошком и политичком смислу. Подручје које не перципира Нацију и Државу на начин како је то у другим подручјима Републике Српске.
Вукота Говедарица је лажни покушај да се прекине са Пробосанском Оријентацијом Есдееса.
● Крајњи домет Говедарице је посланичко дјеловање гдје је један од бољих ученика Драгана Чавића. Али је његов јавни политички домет неколико пута мањи од Чавићевог. Чији је, такође, упитан. Јер за десет година није успио ни да близу побједе стигне, нпр, у Бањалуци.
● Политичко сљепило Вукоте Говедарице трасирано је његовом Антидодик оријентацијом. Он је један од јуноша који је отхрањен на лажној сиси из које стално тече млијеко, које не иде у стомак већ у мозак и које сугерише Само Срушити Додика. А онда ће из друге сисе да потече Мед.
Ако се, у међудобу, грешком, не ухватиш за киту.

Када се све уобзири, Српска Демократска Странка је узела предах до губитка избора 2018е.
А у овом часу није могуће предвиђати њена догађања послије тог бродолома.