петак, 14. октобар 2016.

СРБИЈА И ХРВАТСКА
О ДЕЈТОНУ.
УТРНИ СВИЈЕЋУ И
ОДМАКНИ СЕ ОД ПРОЗОРА.

Колинда Храбра Китаровић, јер са таквом храброшћу игра Државницу, скоро као и Вучић улогу Свјетионика у Региону, маломало, запути се по Европи, углавном да покаже оне своје двобојне комплетиће, па ћу је, ускоро, умјесто Барбикина Тетка, звати Пингвинета, и да, због недостатка тема за разговоре и објаве, саопћи нешто то изазива позор.
Вријеме је да се Дејтон мијења.
То ће она координирати, не. А за њу ће радити Брисел и Вашингтон.
Јер, њу брине стање у БиХ.
Из Србије, брале, са неколико мјеста истовремено, јер више нико није у стању да детектује гдје је Вучић тренутно, чак ни уз помоћ базних станица, тако да се чини да је, у истом трену, са Рамом, да је под прозором, да је у Касарни, стиже јавка Србија ће да поштује све што се три народа у БиХ договоре.
Неколико опасности се крије у овим изјавама, орлушинама над буњиштем и бујадиштем званим Босна и Херцеговина.
Пингвинета се није изјаснила о три народа иако помиње промјене Дејтона. Њена, и подршка Хрватске, може лако да склизне ка Унитаризацији БиХ.
Из два разлога. Један је да би се утркивала са Србијом у лидерству у региону. Други је што им Хрвати у БиХ више не требају а могу да им праве проблеме тражећи подршку за Једнакоправност и Трећи ентитет.
Вучић је, пак, поновио стару, префалсификовао, олињалу поставку дозлабога неоригиналног Бориса Тадића. Србија ће подржати све што се три народа у БиХ договоре.
То је за Српску и Србе толико опасна теза да сам о њој неколико пута напосе писао.
Јер, постоје, овдје, разни начини договора три народа. Неке убиједе обећањима о унитаризму а неке НАТО бомбама. Понекад затварају и у Бутмир.
Не знам за Хрватску. Али и о томе сам већ све рекао. Трећи Ентитет, подјела Федерације. То је једини пут да се растерети Република Српска и да БиХ опстане.
За Србију, међутим, знам.
Србија треба да на Републику Срску гледа, и тако се понаша, као на Другу Српску Државу.
То је најчистија подршка Дејтону.
Јер Српска је у Дејтон отишла, и у Споразум ушла, као Српска Држава.
Извитоперице које су се у међувремену догодиле, не треба да замагљују очи Србији.
Република Српска, да би ојачала свој положај, а ослабила Србијин самозаљубљени колаборационизам давања шаком и шајкачом Бриселу, треба да затегне пут према Бриселу, да повуче ручну, да почне да поставља упитнике и захтјеве за видљивом економском помоћи. Кредит за аутопут то није.
То све треба радити брзо. Не чекајући Национални Програм Републике Српске.
Јер, Србија и Хрватска, кадгод немају шта да раде, забрину се за БиХ.
А углавном немају шта да раде, јер их нико ништа не пита.
Кад се Србија и Хрватска истодобно забрину за БиХ, овдје се може, у току ноћи, већ, очекивати тешка воденаста просерица.