четвртак, 18. август 2016.

ДВОГОДИШЊИ
АНТИСРПСКИ
БИЛАНС
САВЕЗА ЗА ПРОМЈЕНЕ

● Колаборација
● Издаја
● Антиреферендумаштво
● Допинг амбасада и амбасадорчића
● Осоколинг Сараја и Бакирли Чаршије
● Криминализовани покров на Републику Српску
● Препуштање процеса, у којима су потребне Стране, Српска и Федерација, и Споразум Страна, Сарају и подсећијским тајним игрицама
● Пад рејтинга Републике Српске на љествици политичких токова и иницијатива
● Разарање политичке сцене Републике Српске.

Попис може да буде много већи. Али, сви биланси не могу да се попишу јер ће неки на сцену, рачун и наплату, доћи касније.
Оно што су сада видљиве чињенице, трендови и негативне посљедице, треба да забрине сваког коме је превасходни интерес Република Српска и њен Национални Интерес, а не нека парцијална политичка, страначка или ускогрупна корист.

● Савез За Промјене је искључен из свих процеса у Сарајеву. И као самостални Политички Савез, и као учесник у власти, учесник у пробосанском и кобива проевропском путу, и као лажни политички Представник Републие Српске у заједничким органима.
Савез За Промјене омогућио је Стамболизацију Сарајева и цијеле БиХ. Омогућио је да се све одлуке доносе негдје под Чадором, далеко од санџака, паша и сиротиње раје. Од пресуде о Дану Републике до Пописа, Мехкора и слично.
Данас су у новинама и на порталима вијести о томе како је, коначно, усаглашен Механизам Координације. Није могло без Власти Републике Српске. То значи да Савез За Промјене, и да је хтио да се ангажује у том процесу, ни он не био могао без Власти Републике Српске.
● Примитивна Кадровска Мектологија.
Мектологија је технологија одабира најнижег референцијског кадра, са највећом осрамоћујућом ореолом и неконтролисаним изљевима примитивизма, чија, те технологије, је главна задаћа да осрамоти Нацију или Државу из које долази.
● Унижење рејтинга чланица Савеза За Промјене. То је лоше по Републику Српску а добро за Сарајево и Неке Амбасаде.
Нје штета што је унижен Педепе. Штета је што је унижена Есдеес. Јер Републици Српској треба јака странка са предзнаком Демократска и Српска.
Док се Есдеес опорави, свргне Босића и слично, Политичка Сцена Републике Српске, њен Политички Мозаик, производиће посљедице које су дугорочне а невидљиве баш увијек.
Насупрот СДС-у, па и ПДП-у, у Савезу За Промјене профитирали су, поред Огузичњака, Фотељаша, њих неколико у Сарају, минорни актери Сазапа.
Тако је Чавић, без странке, без бирача, без политичког рејтинга, постао Кандидат за Градоначелника Бањалуке.
И то је, билансно, највећи успјех Сазапа.

Република Српска се враћа на политичку сцену Дејтонске БиХ. Али је то споро, често неефикасно, са великим губитком времена и енергије. И нустрошковима кривца за успоравање евроинтеграција и слично. Док Сазап сједи у Хладу Сараја, као, у Мостару, Лијепа Емина. Чекајући свог Шантића. Који доћи неће.
Али,ја им могу написати стих.

Не остајте Овдје, идите у Сарај, Синија туђег неба, тамо гдје свога нема, милија вам је и шаренија.