уторак, 16. август 2016.

ДОКЛЕ ЋЕМО
ТРПИТИ
РАТНЕ
ИЛАХИЈЕ И КАСИДЕ
И САРАЈА

Бакир Изетбеговић, један од Великих Ратника из познате ратничке породице Изетбеговић, пријети ратом у Босни и Херцеговини.
Његова изјава, поводом Референдума Српске о Дану Републике, да у БиХ није могућ миран разлаз, отворена је пријетња ратом.
Тако се заборавља да је он искључиви кривац за цијелу политичку тектонску сторију и кризу. Коју је изазвао потпуно беспотребно. Јер, то што Српска слави Девети Јануар не дотиче никога у Сарајеву, не дира муслимане нити Бошњаке и нема никакве везе са БиХ. Али Бакир има отворену отоманску потребу да из Стамбола диктира Сиротињи Раји. Па се жалио Уставном суду БиХ у коме су странци и Бошњаци у већини.
Тако се показује да је Бакир талентован за политику као Мара за Кривоуд. А он је, у том Сарају, један од талентованијих. У ствари, сви су талентовани само док има Срба као противника. Када би Срби нестали из БиХ, сви они би се вртили у своје прашњаве сокаке и махале, да чибуче, срчу филџане и грицкају коцку шећера. Чисто Еуропејство.
Ну.
Зашто је Изетбеговићева пријетња ратом, пријетња Србима и Српској, аналфабетски политички потез.

► За Бакира, за Сарај и за БиХ, нема данас ко да ратује, нити ће. И у прошлом рату, за Сарај су ратовали Хрватска Војска, укључивши ХОС, ЗНГ и сличне парабандите, ратовао Сиенен, ратовао Нато Пакт, ратовали Арапски Муџахедини. На кога данас, или сутра, може да рачуна Бакир. На хорде муџахедина и паса рата. А то није озбиљна војска.
► Бакир нема ситуације за Рат. Нити ће је имати. Бакир и његова војничка хорда, хорда његовог Бабе Алије, не схвата да је рат у БиХ, и постратно, дејтонско крпљење БиХ, само нус појава југословенских ратова против Србије и Срба. Да је БиХ привремено рјешење док се Србија не обради коликог је то могуће, док се Македонија не подијели и док се Црну Гору не ријеши шиптарских територија. То ће потрајати. А онда ће, мирно, доћи до разлаза у БиХ.
► Рат у БиХ, на простору БиХ, могућ је само ако Велики Кројачи узму шнитове за рат између Србије и Хрватске. У сврху комадања Србије и увлачења Русије у сукоб. А све то сада није изгледно нити је коме потребно. Сарајево, само, дакле, не може почети никакав рат ни против Српске нити против Хрвата.
► Срби који су остали у Републици Српској нису Завежљај Срби. Такви су се давно деложирали. Ови који су остали, крвљу су платили Републику Српску, поднијели огромне цивилне злочине од стране муслимана. Они ће остати овдје и ратовати ако морадну. А ако Бакир почне Рат, одмах ће имати испражњене територије Тузле и Бихаћа.
► Велики Кројачи, Странци Усранци, какогод срачунају, не могу да добију корист од било какавог Сарајевског Рата против Српске и Срба.

Стога би једино било исправно да Бакир поведе Рат против самог себе. И Бакирлија. Јер они, својим политичким будалаштинама, разбијају БиХ, тјерају Српску од себе и из БиХ.
Републици Српској ово све иде у прилог. Све је то зидање Самосталности Српске, циглу по циглу.
Док, на крају, свима, и Сарају, и нама, не буде јасно да се дошло до краја. И док то не постане Свеједно.
Дотад, Српска, треба стрпљиво и на дејтонским основама, да гради своје позиције и вуче своје потезе. А упоредо, и прије свега, сваког дана да ради на економији и материјалној основи и потки.
И да се на сљедећим изборима ријеши Издајника Савеза За Промјене. А СДС врати међу Српске Демократске политичке странке.