четвртак, 31. март 2016.

БИТКА НА НЕРЕТВИ.
БОРБА ЗА МОСТАР
ЗНАК ЈЕ
ПРОПАСТИ БиХ.

Остајем при подршци Драгану Човићу у изријеку да је Мостар Хрватски Столни Град.
Из практичних разлога.
Срби су тамо изгубили све. То што их се нешто вратило, то им не може обезбиједити значајну улогу и мјесто у било чему, и Мостар више није она очаравајућа југословенска мјешавина зајебнације и вина.
Као и из схватања да је било каква равноправност Бошњака и Хрвата у Мостару, побједа Сарајевског Унитаризма. Не Бошњачког. А пораз Хрвата као носилаца Трећег Права, политичког и териоријалног, у БиХ.
Сарајево, пак, не може прихватити ситуацију у којој ће Бошњаци бити у Мостару оно што су они обезбиједили Хрватима у Федерацији. И зато тражи подјелу, линијом раздвајања.
Треба их подржати у томе.
Прво. На тај начин се од стране званичног Сарајева, признају Ратне Границе.
Друго. То је први Сарајевски корак ка Трећем Ентитету.
Треће. То је први сарајевски знак Реал Политике.
Запјенушана расправа која се води против Бакира и Есдеа, очекивана је. То је јевтино муслиманско Србовање на тему Уједињене, Цјеловите, Недјељиве, Патриотске и Унитарне БиХ. Многи имају потребу да се прикажу већим Алијиним сином од Бакира.
Али, аргумената за ту расправу немају. Немају аргумената да поред Бихаћа, Сарајева и Тузле, Бошњаци, Политичко Сарајево, траже још и Мостар. Већ, Узми Аго што ти је дато.
Управо из недостатка аргумената сада ти вјештачки Алијини Синови Унитаризма потежу Србе. Лажно извикујући пароле типа И Срби имају права у Мостару. Није то само град нас и Хрвата.
То је понижавање Срба.
Оно Срба што се вратило у Мостар не може да буде политички, територијални и демографски фактор ни у ком смислу.
Стога је боље подржати Хадезе. Нека Мостаром влада Хришћанство. Осим тога, у тројној подјели БиХ, Хрватима треба неки Столни Град.
Мостар је, у ствари, једна од станица на заврштеку пута Распада СФРЈ. Он је тужна тачка многојављења о томе да је БиХ немогућа и неопстајућа Држава.
Фиктивна Бошњачка и Сарајска Борба за Мостар, фиктвина је и јалова као и борба за БиХ.
Борбом за Мостар, чак и његовом фиктивном мултиетничношћу и мјешавином у Јединствени Град, кад би се то и догодило, ништа се неће у БиХ ријешити. Као што се неће ријешити ни Сејдић Финцијем, Реформама и Координацијама.
Што се мене тиче, а мислим и Српске, Мостар је изгубљен за Србе, као и БиХ, он није више занимљив.
Република Српска је у БиХ као Шешељ у Хашкој судници. Мало дуље чекамо Ослобађајућу Пресуду.